Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi detalii despre incidentul de la tabăra „Trandafirul", unde 13 copii au fost bătuți

© Sputnik / OsmatescoLucia Babin
Lucia Babin - Sputnik Moldova
Abonare
Nu era un secret că tabără „Trandafirul” din orașul Vadul lui Vodă activa fără autorizație.
Noi detalii despre incidentul de la tabăra „Trandafirul", unde 13 copii au fost bătuți

Tabăra de vară „Trandafirul” activa fără autorizaţie, iar acest lucru era cunoscut de instituțiile abilitate. Potrivit reprezentanților Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, administratorul centrului de odihnă nici nu a solicitat autorizație de activitate, anunțând că tabără nu va funcționa în acest sezon. 

„Administratorul taberei „Trandafirul" ne-a spus că nu va activa în acest sezon. Noi ne-am deplasat pe 27 iunie la fața locului și am constatat că de fapt sunt copii. Ne-a fost blocat accesul pe teritoriu, ca după 30 de minute să ni se permită accesul pe teritoriu", spune Lucia Babin, medic igienist din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Ajunși în tabără, reprezentanții Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au constatat un șir de nereguli, dar ce folos. Administratorul taberei a profitat de lacunele din legislație și și-a continuat activitatea.

Детская площадка - Sputnik Moldova
Societate
Acces interzis pentru un secretar de stat la tabăra unde au fost bătuți 13 minori

„În timpul evaluării am depistat nereguli grave. Nu a fost îndeplinită nicio propunere din prescripția sanitară, iar agentul economic nici nu a solicitat permisul de funcționare. Dlui a refuzat să semneze actul cu privire la contravenție. Și pentru că legea spune că în astfel de cazuri sunt necesari și câțiva martori, noi nu am putut decât să-l cităm la Agenție, dar nu s-a prezentat", adaugă Lucia Babin, medic igienist al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Amintim că 13 copii, cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani, au fost bătuţi în tabăra „Trandafirul” din oraşul Vadul lui Vodă de doi adolescenţi care îi supravegheau. Totul s-a întâmplat în noaptea de 7 spre 8 august. Potrivit poliţiei, agresorii au 16 şi, respectiv, 17 ani, și erau în stare de ebrietate în acea noapte. Ei au intrat în camera copiilor şi au început a-i lovi pe minori cu o rangă metalică. Cei doi s-au ales cu dosar penal, dar sunt cercetati în libertate pentru că sunt minori. Între timp, directorul financiar al taberei a fost reținut pentru 72 de ore.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0