Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Acces interzis pentru un secretar de stat la tabăra unde au fost bătuți 13 minori

© Sputnik / Раду ПрокаДетская площадка
Детская площадка - Sputnik Moldova
Abonare
Administratorul taberei de odihnă din orașul Ștefan Vodă continuă să șocheze opinia publică: după ce acolo au fost bătuți cu o rangă metalică și sechestrați timp de 2-3 ore 13 minori, el i-a interzis să intre în acest centru de agrement unui secretar de stat.

CHIȘINĂU, 11 aug — Sputnik. Administratorul taberei pentru copii din orașul Vadul lui Vodă, unde a avut loc cazul de agresiune a copiilor, va sta 30 de zile în arest. Procurorii au anunțat, fiind citați de publika.md că el este cercetat penal pentru că i-a ţinut forţat pe cei mici în tabără timp de 2-3 ore, limitând şi accesul părinţilor.

Pumn - Sputnik Moldova
Societate
Alertă: 13 copii torturați la o tabără de odihnă, Poliția nu a fost lăsată să intre

Ministerul Educaţiei a anunţat că toate taberele de odihnă din ţară vor fi verificate. Măsura a fost dispusă după ce secretarul de stat, Angela Cutasevici, a fost în control la tabăra cu pricina din Vadul lui Vodă. Culmea că nici ei nu i s-a permis să intre în centrul de odihnă, pe motiv că este proprietate privată.

"Deja după lungi așteptări de 40 de minute, când am intrat în tabără am inspectat încăperile, bucătăria, blocurile sanitare cabinele de duş şi am rămas absolut indignată de cele văzute. O stare deplorabilă din aspect igienic, gunoi neevacuat, o stare insalubră. Activitatea instituţiei trebuia sistată încă de la producerea incidentului", a declarat pentru publika.md secretarul de stat la Ministerul Educaţiei, Angela Cutasevici.

În noaptea de marți spre miercuri, 13 copii cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani au fost bătuți doi adolescenţi, de 16 și, respectiv, 17 ani, care îi supravegheau. Potrivit poliției, fiind băuți, aceștia au intrat în camera copiilor şi au început să-i lovească cu o rangă metalică.

Fluxul de știri
0