Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Autoritățile au găsit soluția pentru a evita cozile de la hotarul moldo-ucrainean

© Photo : Facebook / Poliţia de FrontierăHotarul moldo-ucrainean
Hotarul moldo-ucrainean - Sputnik Moldova
Abonare
Chișinăul a venit cu o propunere către responsabilii din Ucraina, care vine să înlăture cozile de la vama moldo-ucraineană.

CHIȘINĂU, 16 aug – Sputnik. Postul vamal Tudora dispune de infrastructura necesară pentru efectuarea controlului comun. Persoanele și mărfurile ar putea fi supuse unui singur filtru de control, pe teritoriul țării noastre, ceea ce ar permite traversarea mult mai rapidă a frontierei cu Ucraina. 

Propunerea a fost înaintată de către directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, în cadrul unei vizite de lucru la posturile de la Tudora și Starokazacie, undea a discutat cu omologii ucraineni posibilitățile de accelerare a circulației prin acest post.

Un poste de contrôle, stop - Sputnik Moldova
Societate
Probleme le frontiera Moldovei: Ce se întâmplă la unele puncte de trecere

În scurt timp, autoritățile ambelor state vor înainta spre aprobare Protocoalele necesare pentru demararea controlului comun. Conform Acordului interguvernamental între Republica Moldova și Ucraina, controlul comun poate fi aplicat la toate punctele de trecere de la frontiera comună. În opinia șefului Vămii din Republica Moldova, aceasta ar constitui una dintre cele mai viabile soluții pentru problema cozilor care se creează frecvent la frontiera comună, îndeosebi în perioada sărbătorilor sau vacanțelor.

Până la luarea unor decizii în acest sens, Vitalie Vrabie a menționat necesitatea folosirii la capacitate maximă a tuturor resurselor tehnice și umane disponibile, astfel încât cetățenii să beneficieze de un control operativ pe ambele părți ale frontierei. Printre cele mai importante măsuri se numără suplinirea numărului de personal, utilizarea tuturor pistelor de control, indiferent de sensul de traversare și asigurarea funcționalității sistemelor informaționale din gestiune.

Fluxul de știri
0