Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un virus mortal a fost depistat la hotarul Republicii Moldova

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaРабота мобильных пунктов вакцинации в Казани
Работа мобильных пунктов вакцинации в Казани - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un virus periculos care poate provoca decesul a fost documentat la hotarul Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Patru bărbați din județul Iași, doi dintre ei în stare gravă, sunt internați în spital după ce au fost infectați cu virusul West Nile. Aceștia au vârste cuprinse între 60 și 71 de ani și s-au îmbolnăvit după ce au fost înțepați de țânțari în timp ce se aflau la pescuit.

Este vorba despre patru locuitori din satele Pașcani, Movileni, Probota și Plugari. Doi dintre acești bărbați se află la reanimare în Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Localitatea Probota se află pe Prut la hotar cu Republica Moldova, în regiunea satului Taxobeni, din raionul Fălești. 

Медсестра в лаборатории - Sputnik Moldova
O boală extrem de contagioasă se răspândește rapid în Moldova

Virusul West Nile este un potențial factor declanșator al unor afecțiuni serioase.  Principala cale de transmitere în rândul oamenilor fiind înțepătura țânțarilor infestați. În general, 80 de persoane din 100, care au West Nile, nu au simptome. Acestea pot debuta în primele 15 zile din momentul în care au fost muşcate de ţânţar.

Simptomele uşoare pot include: febră, cefalee, senzaţie de oboseală, lipsa poftei de mâncare, dureri în tot corpul, erupţie cutanată, de obicei pe piept, şi umflarea ganglionilor limfatici.

Un om din 150 poate cunoaşte o formă gravă a bolii. Aceasta poate duce la umflarea creierului (encefalita), a măduvei spinării (mielita) sau a ţesuturilor din jurul creierului şi măduvei spinării (meningită). Se manifestă prin: cefalee severă, febră mare, stare de confuzie, convulsii, slăbiciune musculară sau paralizie şi comă. 

În România a fost înregistrat un prim deces din acest sezon din cauza virului West Nile, la începutul lunii august. Este vorba despre un bărbat trecut de 70 de ani. Până pe data de 8 august, în țara vecină  s-au înregistrat 23 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile.

Fluxul de știri
0