Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vor fi sau nu aduse acasă victimele accidentului de muncă din Rusia: Decizia autorităților

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaȘantier de construcție
Șantier de construcție - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență analizează posibilitatea de a-i aduce acasă pe moldovenii care au suferit ieri în urma unui accident de muncă în Rusia.

CHIȘINĂU, 15 aug — Sputnik. Moldovenii care au avut de suferit în urma accidentului de muncă produs în Federația Rusă vor beneficia de tot suportul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Salvatorii vor lua toate măsurile pentru a-i ajuta pe conaționalii noștri și vor examina posibilitatea de a-i aduce acasă. 

Строительство моста через Керченский пролив. Șantier, pod masiv, construcție metalică - Sputnik Moldova
Societate
Filip: Vom oferi tot suportul moldovenilor care au suferit în urma accidentului din Rusia

Decizia a fost luată după ce premierul Pavel Filip le-a cerut instituțiilor abilitate să se implice pentru a-i ajuta pe moldovenii care au fost spitalizați în Federația Rusă după ce au avut de suferit în urma unui accident de muncă.

Ofițerii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență poartă discuții cu autoritățile din Federația Rusă pentru a afla mai multe detalii despre starea de sănătate a celor patru persoane și posibilitatea de-ai aduce acasă.

IGSU a lansat telefonul de încredere 022 78 —50 — 32 la care rudele și apropiații celor care au avut de suferit în accident pot afla mai multe informații. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va lua decizii de ai aduce acasă pe conaționalii noștri în funcție de starea de sănătate a acestora.

Presa din Federația Rusă a scris că o persoană a decedat dintre cei cinci muncitori care au avut de suferit în urma accidentului de muncă produs marți în orașul Santk Peterburg din Rusia. Unele instituții de presă din Moldova au scris că persoana decedată ar fi din Republica Moldova. Reprezentantul Ministerului de Externe din țara noastră, Alexandru Roitman, a infirmat însă această informație.

"Cei patru moldoveni se află în stare gravă, dar stabilă", a precizat el, fiind solicitat de Sputnik Moldova. Potrivit Ministerului moldovean al Afacerilor Externe, patru dintre cei cinci bărbați răniți sunt cetățeni moldoveni, cu vârstele de 29, 30, 33 și 41 de ani.

Accident de muncă a avut loc în orașul Sankt Petersburg. Potrivit autorităților ruse, cinci muncitori au căzut de la etajului trei, după ce schelele pe care se aflau aceștia s-au prăbușit.

Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili circumstanțele producerii accidentului.

Fluxul de știri
0