Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Filip: Vom oferi tot suportul moldovenilor care au suferit în urma accidentului din Rusia

© Sputnik / Георгий Зимарев / Accesați arhiva multimediaСтроительство моста через Керченский пролив. Șantier, pod masiv, construcție metalică
Строительство моста через Керченский пролив. Șantier, pod masiv, construcție metalică - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Pavel Filip le-a cerut instituțiilor competente din țara noastră să ia toate măsurile pentru a ajuta cetățenii moldoveni care au suferit în urma accidentului de muncă din Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 15 aug — Sputnik. Premierul Pavel Filip a solicitat să fie luate măsuri urgente pentru susținerea cetățenilor moldoveni implicați în accidentul de muncă din Federația Rusă. 

„Faptul că patru cetățeni moldoveni se află acum, după tragicul accident de muncă, în stare gravă într-o țară străină, departe de casă, de rude, de apropiații lor, nu ne poate lăsa indiferenți. Vom oferi tot suportul necesar, pentru a ajuta cetățenii noștri care s-au pomenit într-o situație extrem de dificilă", a menționat premierul Pavel Filip.

În acest context, șeful Executivului le-a cerut instituțiilor responsabile să ofere suportul necesar persoanelor care au avut de suferit. Astfel, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență le va acorda ajutor celor patru conaționali aflați în stare gravă la spitalele din Sankt-Petersburg.

Стройка - Sputnik Moldova
Accidente
Accident de muncă în Rusia. Patru moldoveni, spitalizați - detalii

De asemenea, IGSU va asigura, în comun cu ÎS „Calea Ferată a Moldovei" transportarea acestora la Chișinău pentru acordarea asistenței medicale necesare. Totodată, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va avea o comunicare permanentă cu medicii din Sankt-Petersburg şi va monitoriza procesul de asistență medicală acordată cetățenilor moldoveni, iar în cazul transportării acestora la Chișinău va asigura tratamentul medical corespunzător.

Premierul a cerut de asemenea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene să asigure deplasarea imediată a reprezentantului Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă la spitalele în care au fost internați conaționalii noștri.

Patru cetățeni ai Republicii Moldova au fost răniţi, ieri, pe un şantier de construcție din oraşul Sankt-Petersburg. Accidentul de muncă s-a soldat cu traumatisme de diferite grade — bărbații cu vârstele cuprinse între 23 și 41 de ani au fost transportați la spital și se află sub monitorizarea medicilor.

Recent, în Federația Rusă a mai avut loc un accident în care au fost implicați cetățeni moldoveni. Atunci Guvernul a intervenit și a acoperit cheltuielile de repatriere a celor 6 cetățeni moldoveni decedați și a oferit suportul necesar persoanelor rănite.

Fluxul de știri
0