Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldoveanul decedat la Genova va fi adus acasă: Iată cine va suporta cheltuielile

© REUTERS / Stefano RellandiniUn pod s-a prăbușit pe autostrada A10, din Nordul Italiei, în orașul Genova
Un pod s-a prăbușit pe autostrada A10, din Nordul Italiei, în orașul Genova - Sputnik Moldova
Abonare
În zilele următoare va fi adus acasă moldoveanul care a murit sub dărmăturile podului prăbușit la Genova, Italia.

CHIȘINĂU, 15 aug — Sputnik. Moldoveanul care a murit în urma prăbușirii podului din Genova, Italia, va fi adus acasă. Premierul a menționat că autoritățile se vor implica în oferirea asistenței necesare pentru repatrierea corpului neînsuflețit al concetățeanului nostru. 

Prim-ministrul Pavel Filip a transmis astăzi și un mesaj de condoleanțe poporului italian și tuturor familiilor îndurerate.

„Guvernul va interveni și de această dată. Pentru noi este important fiecare cetățean, iar durerea familiei și a celor apropiați este durerea noastră, a tuturor", a subliniat prim-ministrul.

Un pod s-a prăbușit pe autostrada A10, din Nordul Italiei, în orașul Genova - Sputnik Moldova
Societate
Ultimă oră: Un moldovean, printre persoanele decedate la Genova - Detalii

Șeful Executivului le-a solicitat structurilor responsabile să se ocupe de procedura de repatriere a persoanei decedate. Consulatul general al Republicii Moldova la Milano va oferi suportul necesar în acest sens.

Concetățeanul nostru se numără printre cele 38 de persoane decedate în urma prăbușirii unui pod rutier, pe autostrada A10, în regiunea orașului italian Genova. Alte câteva zeci de persoane au fost grav rănite sau sunt date dispărute.

Amintim că un moldovean de 44 de ani a murit sub dărmăturile podului prăbușit în orașul italian Genova. Persoana decedată are dublă cetățenie, iar consulatul se află în contact cu rudele acesteia.

Cine va achita transportarea corpurilor neînsuflețite ale moldovenilor morți peste hotare>>>

Potrivit Poliției italiene, se fac investigații la faţa locului şi nu se cunoaşte identitatea tuturor victimelor. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene reaminteşte că cetățenii Republicii Moldova pot solicita asistență consulară la numărul de urgență al Consulatul Republicii Moldova la Milano: +39 320 610 89 89.

Fluxul de știri
0