Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A fost prins huliganul căutat pentru rănirea unei jandarmerițe la București

© AP Photo / Vadim GhirdaViolențe la protestul din 10 august 2018 de la București
Violențe la protestul din 10 august 2018 de la București - Sputnik Moldova
Abonare
Huliganul a fost prins, cercetările continuă pentru depistarea și prinderea celorlalți participanți la agresiunile de la protestul din 10 august

BUCUREȘTI, 14 aug — Sputnik, Evan Răutu. Dintr-o informare transmisă de Poliția Capitalei aflăm că polițiștii și procurorii l-au identificat și reținut pe individul care a participat la agresarea jandarmeriței în seara de 10 august și i-ar fi furat acesteia arma din dotare.

Thousands of Romanians joined an anti-government rally in the capital Bucharest - Sputnik Moldova
Femeie jandarm, călcată în picioare de protestatari la București: Detalii șocante

Operațiunea a avut la bază informațiile transmise de un cetățean, în urma apelurilor poliției și a prezentării fotografiei agresorului pe canalele de televiziune.

"Astăzi, în baza unei informații transmisă de un cetățean polițiștilor din Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov, informaţie ce ne-a fost comunicată de urgență, a fost identificat bărbatul din fotografiile mediatizate", a informat Poliția Capitalei.

Serviciul Omoruri din DGPMB l-a condus la audieri pe cel identificat, ulterior Parchetul de pe lângă Tribunalul București a emis ordonanța de reținere.

Individul are 32 de ani și este acuzat de "nerespectarea regimului armelor și munițiilor (în forma sustragerii unei arme) și tulburarea ordinii și liniștii publice".

Sursa mai precizează că acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, și a altor instituții, precum și de sprijinul cetățenilor. "Mulțumim tuturor cetățenilor care s-au implicat".

Reacția Comisiei Europene la protestele din România: „E o problemă internă”>>>

Pistolul încă nu a fost recuperat, dar cercetările continuă "atât pentru găsirea pistolului sustras, cât și pentru identificarea celorlalți participanți la agresiune", informează Politia Capitalei.

© Photo : Poliţia RomânăPersoana căutată pentru rănirea jandarmeriței și furtul pistolului
Persoana căutată pentru rănirea jandarmeriței și furtul pistolului   - Sputnik Moldova
Persoana căutată pentru rănirea jandarmeriței și furtul pistolului
Fluxul de știri
0