Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Otravă din Europa pentru cetățenii moldoveni: Operațiune specială a ofițerilor INI - Video

© Sputnik / Miroslav RotariPercheziții la INI
Percheziții la INI - Sputnik Moldova
Abonare
În urma unei operațiuni speciale au fost reținute patru persoane care aduceau din Franța pastile Subutex pe care le vindeau cetățenilor moldoveni.

CHIȘINĂU, 14 aug — Sputnik. Ofițerii Direcției Antidrog din cadrul Inspectoratului Național de Investigații de comun cu procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale Nord și angajați ai Administrației Naționale a Penitenciarelor al Ministerului Justiției, au reținut trei bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 24 — 57 de ani.

”Timp de trei luni, polițiștii au documentat activitatea ilegală a unui grup criminal, specializat în contrabandă cu stupefiante, și anume a pastilelor de tip Subutex transportate din Franța prin intermediul coletelor”, precizează instituția.

Potrivit Poliției, în cadrul documentării a fost identificată întreaga schemă criminală, pusă la cale de către liderul și organizatorul grupării. Este vorba despre un cetățean moldovean de 26 de ani, originar din raionul Orhei. Acesta locuia de mai mulți ani în Franța. Stupefiantele au fost transmise spre comercializare, fiind ascunse în interiorul coletelor transportate cu microbuzele de linie, astfel ca oamenii legii să nu le poată depista.

Reținere - Sputnik Moldova
Societate
Puși la pământ de polițiști după ce au făcut asta în Capitală

O pastilă de tip Subutex era comercializată consumatorilor finali cu prețul de 700 — 900 lei, care era divizată în 6-8 doze.

Prețul acestor stupefiante pe piața neagră din Moldova este aproximativ de 110 mii de lei. Pe lângă droguri, la domiciliul suspecților au fost depistați 13 mii 500 de euro, 450 de dolari, 200 de lire sterline și peste 97 de mii de lei, un pistol cu gaze și o armă cu țeavă lisă, acestea fiind deținute ilegal.

Ofițerii de investigație au acumulat probe suficiente pentru a demonstra complicitatea acestora la încă 4 cazuri de contrabandă, prin care au fost aduse ilegal în Republica Moldova alte 293 de pastile Subutex în valoare de aproximativ 263 de mii de lei.

Cei trei suspecți le-a fost măsura preventivă sub formă de arest pe un termen de 30 de zile, iar femeia arest preventiv la domiciliu.

Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

Actualmente se întreprind acțiuni pentru identificarea altor persoane implicate în schema de contrabandă și comercializare a drogurilor, de comun cu autoritățile competente din Franța.

Fluxul de știri
0