Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Puși la pământ de polițiști după ce au făcut asta în Capitală

Abonare
Polițiștii de la Botanica i-au reținut în flagrant pe membrii unui grup criminal care activa în Capitală - au fost puși la pământ și încătușați.

CHIȘINĂU, 13 aug — Sputnik. Ofițerii de investigații din sectorul Botanica din Capitală au deconspirat activitatea unui grup criminal. Membrii grupării sunt suspectați de păstrarea şi comercializarea substanţelor stupefiante în raza municipiului Chișinău, în cantităţi mari și deosebit de mari.

Potrivit oamenilor legii, aceștia au fost documentaţi pe parcursul lunilor iunie-august, perioadă în care poliţiştii au acumulat probe suficiente pentru a demonstra vinovăția lor.

Astfel, pe 10 august, polițiștii au reținut un bărbat de 37 de ani, originar din Capitală, în timp ce încerca să-i vândă unei femei de 44 de ani un plic în care se afla o substanţă asemănătoare drogurilor. Ambii au fost conduşi la inspectoratul de poliţie pentru audieri.

În urma percheziţiilor efectuate au fost depistate şi ridicate un pacheţel din folie de staniol cu substanţă stupefiantă, cu masa de circa un gram, folii de staniol cu urme de substanţe asemănătoare drogurilor, inclusiv în urma consumului prin inhalare a acesteia, tuburi cilindrice utilizate la consumul substanţei stupefiante, dar şi 2 telefoane mobile utilizate la săvârşirea infracţiunii.

De asemenea, ofițerii au stabilit că bănuitul a distribuit substanţe stupefiante mai multor minori.

Captura de droguri - Sputnik Moldova
Producția de drogurilor a crescut enorm: Ţările, cu cele mai mari plantații

Pe 11 august a fost reţinut în flagrant un alt membru al grupului, în timp ce îi vindea unui client 2,5 grame de droguri cu preţul de 3 mii de lei. Bănuitul s-a dovedit a fi un cetățean ucrainean, în vârstă de 35 de ani, responsabil de distribuirea drogurilor. În urma perchezițiilor desfășurate la domiciliul bărbatului au fost depistate şi ridicate obiecte şi droguri în cantităţi deosebit de mari.

Astfel, în cadrul operaţiunii au fost depistate şi ridicate 115 grame de droguri, care urmau a fi vândute pe piaţa neagră la preţul de aproximativ 115 mii de lei. De asemenea, au fost ridicate telefoane mobile, un cântar electronic, bani obținuți din comercializarea drogurilor, materie primă pentru pregătire spre distribuire a drogurilor, dar și aparate  pentru consumul drogurilo rconfecţionate artizanal.

Membrii grupării au fost reţinuţi pentru 72 de ore şi sunt cercetaţi penal pentru punerea în circulaţie ilegală a materialelor şi utilajelor destinate producerii sau prelucrării drogurilor, etnobotanicelor sau analogii acestora. Ei riscă pedeapsă cu închisoare pentru un termen de la 2 la 5 ani.

Fluxul de știri
0