Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un avion de pasageri a aterizat de urgență într-un câmp la Ștefan Vodă

Abonare
Pilotul a constatate o defecțiune tehnică la aparatul de zbor, peste 15 minute de la decolare, și a fost nevoit să aterizeze pe cel mai apropiat teren plan.

CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. Avionul cu patru pasageri la bord a efectuat o aterizare de urgență într-un câmp din raionul Ștefan Vodă, au comunicat surse media din Moldova.

Avion Air Moldova - Poză Simbol - Sputnik Moldova
Accidente
Momente de groază pentru pasagerii unui avion Air Moldova: Avionul a făcut cale întoarsă

Avionul ușor de model ”SOCATA” și-a luat zborul de pe pista de decolare/aterizare amplasată pe terenul fabricii de vin din satul Crocmaz.

Însă deja peste 15 minute de la decolare, pilotul a constatat o defecțiune tehnică și a decis să aterizeze de urgență. Cel mai apropiat teren plan a fost un câmp de la marginea satului Feștelița, raionul Ștefan Vodă.

Nu există informații despre persoane care ar fi avut de suferit în urma incidentului aviatic.

Fotografie de arhivă: avionul "SOCATA", o aeronavă turbopropulsoare monotermică franceză, produsă în serie din 1988 și până în prezent. Are următoarele caracteristici: cea mai mare viteză de zbor în rândul turbopropulsoarelor de aceleași dimensiuni și clasă. Capacitatea salonului este de 6-7 persoane.

Fluxul de știri
0