Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Atenție maximă: Ce se întâmplă cu vremea în următoarele zile

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Accesați arhiva multimediaCaniculă
Caniculă - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii fac prognoze alarmante pentru zilele următoare - oamenii trebuie să știe că se expun unor riscuri mari.

CHIȘINĂU, 13 aug — Sputnik. Arșița ne va da bătăi de cap în zilele următoare. Meteorologii prognozează vreme deosebit de caldă în toată țara, iar precipitațiile se vor mai lăsa așteptate.

Astăzi mercurul din termometre va urca până la valori termice maxime de 31…33 de grade Celsius. Cei câțiva nori care vor apărea pe cer nu vor influența în niciun fel atmosfera încinsă.

Una ola de calor en Francia - Sputnik Moldova
Alertă în Europa - incendii devastatoare și fenomene meteo extreme: Vremea în Moldova

Marți, temperaturile vor mai crește cu un grad, astfel că în sudul țării vor fi deja 34 de grade.

Vremea își va păstra aceleași caracteristici practic până la sfârșitul săptămânii. Doar în nordul țării, de joi, sunt posibile precipitații însoțite de descărcări electrice.

În această perioadă trebuie să evităm expunerea la soare, mai ales în orele amiezii. În deosebi, sun vulnerabili copiii, bătrânii și persoanele care suferă de afecțiuni cronice.

Un val fără precedent de căldură a lovit vara aceasta mai multe țări europene, inclusiv din nordul continentului, unde vremea este în mod obișnuit mai răcoroasă.

În mai multe țări au fost înregistrate decese provocate de căldură, iar Spania și Portugalia au fost afectate de incendii de vegetație puternice.

© SputnikCum să ne alimentăm pe timp de caniculă
Cum să ne alimentăm pe timp de caniculă - Sputnik Moldova
Cum să ne alimentăm pe timp de caniculă
Fluxul de știri
0