Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a sosit la summit din Kazahstan al țărilor caspice: Se va lua o decizie istorică

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaРабочая поездка В.Путина в Крымский федеральный округ
Рабочая поездка В.Путина в Крымский федеральный округ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vladimir Putin a sosit în Kazahstan unde va participa la un summitul regional al celor cinci state din regiunea Mării Caspice.

BUCUREȘTI, 12 aug  — Sputnik. Președintele Federațiri Ruse, Vladimir Putin, a sosit duminică în Kazahstan pentru a participa la summitul celor cinci state din regiunea Mării Caspice, transmite RIA Novosti.

Президент РФ В. Путин провел совещание по экономическим вопросам - Sputnik Moldova
Rusia
Putin a discutat la Consiliul de Securitate pașii neprietenoși ai Washingtonului

Avionul șefului statului rus a aterizat pe aeroportul Aktau, un oraș industrial de pe țărmul Mării Caspice. În orașul se află cel mai mare port din Kazahstan. Aktau este și centrul de extracții de gaze naturale.

Din aeroport, Putin a plecat la Palatul Prieteniei, unde împreună cu președinții Kazahstanului, Turkmenistatului, Azeibadjanului și Iranului vor participa la acest summit regional.

În cadrul întrevederii va avea loc ceremonia de semnare a unor documente comune, după care liderii vor face declarații pentru presă, vor participa la o sesiune foto comune.

Principalul moment al evenimentului va fi semnarea convenției cu privire la statutul Mării Caspice, în jurul căreia se discută din anul 1996.

Problema statutului Mării Caspice a devenit una actuală după destrămarea URSS, când apariția noilor subiecți ai dreptului internațional — Azerbaidjan, Kazahstan și Turkmenistan, a determinat necesitatea delimitării teritoriul mării între cele cinci state. Potrivit serviciului de presă a Kremlinului, negocierile experților și mediatorilor a permis elaborarea unui text echilibrat, care reflectă un echilibru al intereselor tuturor statelor din regiune.

Fluxul de știri
0