Biserica Ortodoxă Română, reacție la violențele din București

© AFP 2024 / Daniel MihalescuСтолкновения протестующих с полицией в Бухаресте, Румыния
Столкновения протестующих с полицией в Бухаресте, Румыния - Sputnik Moldova
Abonare
Biserica Ortodoxă Română, deşi neutră din punct de vedere politic, este sensibilă la problemele sociale – ura, violenţa, polarizarea sociatăţii nu sunt benefice pentru ţară.

BUCUREŞTI, 11 aug — Sputnik, Georgiana Arsene. „Întreaga ţară este îngrijorată de evenimentele recente soldate cu violenţe ale căror victime sunt atât civili, cât şi forţe de ordine", transmite Biroul de Presă al Patriarhiei Române, ca reacţie la violenţele înregistrate la protestul de ieri, întins până noaptea târziu.

Trebuie remarcat faptul că este o premieră ca această instituţie să ia atitudine, dar asta dezvăluie şi cât este de gravă situaţia — de însăşi Patriarhia a ieşit cu un mesaj prin care îndeamnă la pace.

Proteste la București - Sputnik Moldova
Societate
Probă făcută publică de jandarmi: Înregistrările violențelor! Video cu secvențe teribile!

„Biserica Ortodoxă Română, neutră din punct de vedere politic, dar sensibilă la problemele sociale, în calitatea ei de „factor al păcii sociale" (cf. Legea cultelor nr. 489/2006, art. 7, al.1), îndeamnă la rugăciune, pace, dialog și coresponsabilitate socială. Ura, violenţa și polarizarea societății nu sunt benefice pentru ţară", informează instituţia menţionată, potrivit basilica.ro.

Patriarhia îndeamnă preoţii şi credincioşii Bisericii Ortodoxe Române să se roage pentru pacea şi unitatea poporului român, mai ales în acest an, al Centenarului, atât de important pentru noi.

Concomitent trebuie încurajate şi cultivate dialogul şi coresponsabilitatea, pentru binele României, au punctat reprezentanţii Patriarhiei.

Menţionăm că şi în seara aceasta se aşteaptă ca protestul din Piaţa Victoriei să degenereze în manifestări violente, aşa cum s-a întâmplat cu 24 de ore în urmă.

Fluxul de știri
0