Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alertă: 13 copii torturați la o tabără de odihnă, Poliția nu a fost lăsată să intre

CC0 / Pixabay / Pavlofox / Pumn
Pumn - Sputnik Moldova
Abonare
Treisprezece minori, cu vârstele cuprinse între 11 ani şi 15 ani, care se odihneau în această tabără au fost torturați de doi adolescenți de 16 şi respectiv 17 ani. Minorii au fost transportați la Centrul de expertiza medico-legală pentru constatarea gradului de gravitate a leziunilor corporale provocate.

CHIȘINĂU, 9 aug – Sputnik. Un caz ieșit din comun a fost înregistrat, în seara zilei de miercuri, la o tabără de odihnă pentru copii din orașul Vadul lui Vodă, municipiul Chișinău. 

Treisprezece minori, cu vârstele cuprinse între 11 ani şi 15 ani, care se odihneau în această tabără, au fost torturați de doi adolescenți de 16 şi respectiv 17 ani. Poliția a fost alertată prin intermediul serviciului specializat 112.

Капельница - Sputnik Moldova
Accidente
Ce au pățit copii care se odihneau la o tabără din raionul Ștefan Vodă

La faţa locului au intervenit imediat poliţiştii sectorului Ciocana, precum şi psihologul din cadrul Direcţiei de Poliţie Chişinău. Aceștia au constatat mai multe nereguli: tabăra nu avea actele necesare care să confirme că activează legal, iar copiii care se odihneau acolo nu erau vegheați și instruți de educatori, ci de alți doi adolescenți, care au și recurs la acţiuni agresive faţă de copii, după ce ar fi consumat băuturi alcoolice.

Oamenii legii au sesizat primăria din localitate, care a decis imediat sistarea activitaţii taberei respective.

Ulterior administratorul taberei a limitat accesul Poliţiei, reprezentanţilor APL, inclusiv părinţilor pe teritoriul taberei, timp de circa 2-3 ore.

Procurării au deschis un dosar penal pentru tortură în privinţa celor doi adolescenţi de 16 și 17 ani. Aceștia vor fi cercetați în libertate. Administratorul taberei, identitatea căruia nu este dezvăluită, a fost reținut pentru 72 de ore. Acestuia i se incriminează că a privat ilegal de libertate copiii din această tabără. 

Minorii agresaţi fizic au fost audiaţi şi examinați la Centrul de expertiza medico-legală pentru constatarea gradului de gravitate a leziunilor corporale provocate. 

Poliția mai anunță că, în cadrul acţiunilor de urmarire penală, urmează a fi investigate, inclusiv, cauzele şi condiţiile ce au favorizat comiterea faptelor infracţionale, precum şi reacţia tardivă a instituţiilor abilitate în domeniu.

Fluxul de știri
0