Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

"E o tentativă de lovitură de stat, diaspora e paravanul!" - concluzie șocantă

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
"Nu este mitingul diasporei, îmi e foarte clar, e o mișcare de mare violență, dar nu are un lider - și totuși cine îi conduce pe oamenii aceștia?".

BUCUREȘTI, 10 aug — Sputnik, Evan Răutu. "Acest miting nu are nimic de-a face cu diaspora, din start protestul a început cu violențe — într-un stat civilizat, membru UE și NATO este absolut inacceptabilă ocuparea curții Guvernului", a comentat cunoscutul analist și jurnalist Bogdan Chirieac.

Așa ceva nu s-a mai întâmplat, atrage atenția Bogdan Chirieac. ”A da cu pietre, cu sticle în jandarmi, a lovi, a încerca intrarea în clădirea Guvernului, este inacceptabil. Cel care ia piatra de jos să îi dea în cap jandarmului, nu e un om normal".

Cunoscutul jurnalist este ferm: "Nu este mitingul diasporei, îmi e foarte clar".

"Diaspora e paravanul", spune Chirieac, argumentând "cel care vine din Spania sau de la Oxford, fiind înalt cercetător, nu are de-a face cu bătutul jandarmilor, cu uciderea, rănirea, ocuparea clădirii Guvernului".

Protest diaspora, București, 10 august 2018 - Sputnik Moldova
Imagini șoc: Jandarmii au filmat huligani aruncând cu pietre și bucăți de asfalt

Analistul consideră că asistăm la o tentativă de lovitură de stat în România.

„E o mișcare de mare violență, să nu ne ferim de cuvinte, dar nu are un lider", spune Chirieac, care pune o întrebare cheie: "Și totuși cine îi conduce pe oamenii aceștia?".

Diaspora cred că a căzut într-o capcană e concluzia lui Bogdan Chirieac, transmite agenția DC News.

La această oră, în Piața Victoriei sunt circa 15.000 de persoane, iar grupuri suspecte s-au manifestat cu violență, atacând forțele de ordine și au forțat pătrunderea în curtea Guvernului României.

Fluxul de știri
0