Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Expert economic rus: Nimeni nu va avea de câștigat de pe urma acestui război

© Fotolia / KLimAx FotoSteagul Rusiei și SUA
Steagul Rusiei și SUA - Sputnik Moldova
Abonare
Nimeni nu va avea de câștigat de urma unui război financiar și economic, iar Rusia va fi nevoită să adopte niște măsuri de răspuns, consideră expertul economic, Anton Șabanov.

CHIȘINĂU, 10 aug — Sputnik. Expertul economic rus Anton Șabanov a comentat pentru RT declarația prim-ministrului Rusiei, Dmitryi Medvedev, care a calificat planul Washingtonului de adoptare a unui nou pachet de sancțiuni împotriva Moscovei drept anunțarea unui război economic.

Prime Minister Dmitry Medvedev at Skolkovo Foundation Board of Trustees meeting - Sputnik Moldova
Rusia
Premierul rus avertizează SUA: "Le vom considera ca declaraţie de război economic"

„În cazul în care vor fi adoptate sancțiuni dure, planificate de Congres, care prevăd restricționarea activității băncilor rusești, a activităților financiare, atunci putem vorbi, într-adevăr, de un adevărat război financiar. Desigur, va trebui să reacționăm pentru a readuce piața la o balanță unică rațională", a spus el.

Șabanov a adăugat că măsurile de răspuns ale părții ruse pot fi din cele mai diferite.

"Înainte de toate, ruperea relațiilor, inclusiv sancțiuni economice de răspuns la livrarea unor mărfuri, pe care SUA le achiziționează la noi — de regulă e vorba de anumite resurse, metale. Aceste răspunsuri pot fi din cele mai diferite… Totuși aș vrea să subliniez în mod special că niciodată un război al sancțiunilor nu aduce rezultate pozitive pentru toate părțile, nici chiar pentru părțile terțe. Nimeni nu va avea de câștigat", a subliniat expertul.

Anterior, Medvedev a comentat intenția SUA de a introduce noi sancțiuni împotriva Rusiei.

Rusia va răspunde simetric la noile sancțiuni ale SUA>>>

Pe 8 august, Departamentul de Stat a anunțat că Washingtonul va introduce din 22 august primul pachet de sancțiuni împotriva Moscovei în legătură cu incidentul din orașul britanic Salisbury.

Fluxul de știri
0