Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Premierul rus avertizează SUA: "Le vom considera ca declaraţie de război economic"

© Sputnik / Alexander Astafyev / Accesați arhiva multimediaPrime Minister Dmitry Medvedev at Skolkovo Foundation Board of Trustees meeting
Prime Minister Dmitry Medvedev at Skolkovo Foundation Board of Trustees meeting - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul rus, Dmitri Medvedev, a avertizat vineri Statele Unite că sancțiunile pe care intenționează să le impună în august pe motivul otrăvirii fostului spion rus ar putea fi tratate ca o declarație de război economic.

BUCUREŞTI, 10 aug — Sputnik. Premierul rus a declarat că dacă îi vor fi impuse Rusiei orice fel de interdicții în activitatea bancară sau valutară, aceasta ar însemna o declarație de război economic.

"Tot ce pot să spun este că dacă interzic operațiunile bancare sau folosirea oricărei monede, o vom numi o declarație de război economic și va trebui să răspundem la aceasta — din punct de vedere economic, politic sau în orice alt mod, dacă este necesar. Prietenii noștri americani nu ar trebui să facă o greșeală", a spus el în timpul unei deplasări în regiunea Kamchatka.

Anterior, Departamentul de Stat al SUA a anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei vizând acuzațiile de implicare în otrăvirea fostului ofițer de informații rus Serghei Skripal și a fiicei sale Yulia în Marea Britanie, în martie. Cu toate acestea, nicio dovadă care să justifice cazul nu a fost prezentată de SUA sau de Regatul Unit.

Ministerul rus de Externe a declarat că va stabili contramăsuri la noile sancțiuni.

Primul pachet al sancțiunilor anunțate recent de SUA va include, potrivit rapoartelor mass-media, o interdicție totală privind exportul de dispozitive electronice și componente cu dublă utilizare către Rusia, în timp ce al doilea ar putea implica o scădere a nivelului relațiilor diplomatice, interzicerea zborurilor companiei aeriene Aeroflot din Rusia către SUA și suspendarea aproape completă a exporturilor din SUA.

Fluxul de știri
0