Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ultima oră: Tariful pentru călătoria cu transportul auto de călători s-ar putea majora

© Sputnik / Мирослав Ротарьtransport microbuse masini транспорт микроавтобусы машины
transport microbuse masini транспорт микроавтобусы машины - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Economiei și Infrastructurii va examina ajustarea tarifelor la transportul auto de călători pe rutele regulate naționale.

CHIȘINĂU, 9 aug – Sputnik. La propunerea Consiliului Consultativ, Ministerul Economiei și Infrastructurii va examina ajustarea tarifelor la transportul auto de călători pe rutele regulate naționale, conform calculelor efectuate de Centrul Național de Expertize Juridice în anul 2012. Potrivit raportului de expertiză, tariful pentru transporturile auto de călători prin servicii regulate ar trebui să fie în mărime de 0,58 lei pentru un kilometru. Subiectul a fost discutat de membrii Consiliului Consultativ, ca urmare a solicitării patronatelor din transport și a deciziei luate de membrii Comisiei Naționale pentru Consultări și Negocieri Colective (CNCNC).

CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Societate
CNA a aplicat lovitura de grație mafiei din transporturi

În cadrul ședinței, reprezentanții transportatorilor au propus ca tariful pentru transporturile auto de călători să fie stabilit în conformitate cu cheltuielile reale. Potrivit lor, creșterea prețurilor la carburanți, lubrifianți, piese de schimb, precum și majorarea salariului minim pe economie duc la învechirea autobuzelor și microbuzelor antrenate în transportul de călători și au un impact negativ asupra ramurii de transport. De asemenea, membrii Consiliului Consultativ urmează să propună Ministerului Economiei și Infrastructurii liberalizarea tarifelor, după exemplul țărilor vecine – România și Ucraina.

Ministerul Economiei și Infrastructurii va examina situația și va veni cu soluții pentru îmbunătățirea situației din domeniul transporturilor de călători.

La discuții au participat reprezentanți ai Asociației Patronale a Operatorilor de Transport, Asociației Internaționale a Transportatorilor Auto, Asociației Patronale „Patronatul Transporturilor Auto de Pasageri și Bagaje în regim de taxi”, Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto „Nord”, Asociației Patronale Uniunea Transportatorilor și Drumarilor, Agenției Naționale Transport Auto, Ministerului Economiei și Infrastructurii, precum și reprezentanți ai sindicatelor din domeniu.

Fluxul de știri
0