Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Bunica surorilor Haciaturian care și-au ucis tatăl a plecat urgent din Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariСамолет
Самолет - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit surselor Sputnik, bunica celor trei surori Haciaturian arestate la Moscova sub acuzarea că și-au ucis tatăl sare în ajutorul nepoatelor sale.

TIRASPOL, 9 aug — Sputnik. Bunica celor trei surori Haciaturian, învinuite că și-au ucis tatăl, intenționează să întreprindă măsuri urgente, după ce a aflat de tragedie.

S-a grăbit să sară în ajutor

Potrivit informației deținute de reporterul Sputnik, mama Aureliei Dunduc, Todica Larisa, care locuiește în Transnistria, a plecat urgent în Rusia ca să-și susțină fiica. Probabil că femeia a decis să facă tot posibilul pentru a-și apăra nepoatele care au mărturisit că și-au ucis propriul tată.

„Larisa Todica a părăsit țara", a anunțat sursa.

Conform numeroaselor mărturii, Mihail Haciaturian (care, potrivit anchetei, a fost omorât de fiicele sale) era în viața reală un om cu moravuri nu tocmai bune.

Мать сестер Хачатурян (справа), обвиняемых в убийстве своего отца, около Останкинского суда (2 августа 2018). Москвa - Sputnik Moldova
Rusia
Mama surorilor Haciaturian, care și-au ucis tatăl, rupe tăcerea

În timpul interogatoriului, fiicele acestuia — Maria de 17 ani, Anghelina de 18 ani și Cristina de 19 ani — i-au povestit anchetatorului despre bătăile și umilințele la care erau supuse permanent din partea tatălui. Acest lucru a fost confirmat și de prietenii fetelor.

Zilele trecute Larisa Todica a acordat un interviu și le-a spus jurnaliștilor că mereu a fost împotriva relației fiicei sale Aurelia cu Mihail Haciaturian. Ea a dat asigurări că viața în comun a cuplului a debutat cu bătăi, însă Aureliei îi era frică să-i spună mamei de grozăviile pe care le îndura în căsătoria sa civilă.

Insultele nu au contenit până în momentul în care, cu trei ani în urmă, Mihail și-a dat afară soția din casă, asumându-și educația celor trei fiice. Larisa afirmă că Aurelia nu a putut face nimic, deoarece încercările anterioare de a se adresa polițistului de sector și în instanțele respective nu s-au încununat de succes. Ba mai mult ca atât: tata și-a amenințat fetele că o va ucide pe mama lor dacă ele nu-i vor da ascultare și nu vor rămâne cu el.

Bunica susține că toate cele trei fete au un caracter liniștit, o inimă bună, întotdeauna și-au făcut griji pentru ea și pentru mama lor. Acum Larisa regretă că nu a insistat să participe la emisiunea „Pusti govoriat" („Пусть говорят") în cadrul căreia ar fi putut vorbi despre toate umilințele la care au fost supuse fetele și Aurelia; surorile se temeau și se jenau să declare aceste lucruri în fața întregii lumi.

Destăinuirile bunicii

Подъезд дома, где жила семья Хачатурян - Sputnik Moldova
Rusia
Partea tenebroasă și cea luminoasă a lui Mihail Haciaturian, ucis de propriile fiice

Larisa Todica a spus de asemenea că intenționează să plece la Moscova pentru a aduna dovezi în apărarea nepoatelor sale și că este gata să facă orice pentru a le salva, inclusiv să-și vândă casa de vară și apartamentul.

În mijloacele de informare a apărut emisiunea lui Andrei Malahov de la canalul „Rossia-1" consacrată cazului surorilor Haciaturian. În studio a apărut Todica și a povestit cum Mihail, mai că amenințându-le cu moartea, i-a interzis ei, apoi și Aureliei, să se întâlnească cu fetele.

„El nu ne permitea, noi veneam pe ascuns. Eram prevenite când se întorcea de la biserică și atunci noi fugeam. Dacă se întâmpla să uităm ceva, ne era aruncat apoi prin fereastră", a spus Todica.

Aceasta este sigură că Mihail avea teamă de ceva, odată ce îi interzicea ei și fiicei sale să se vadă cu fetele.

„Ulterior fiica mi-a povestit cum a fost supusă umilințelor aproape că din primele zile de trai în comun cu Mihail. Mai târziu el l-a amenințat pe feciorul meu că îl va ucide pe el și pe toată familia acestuia", dezvăluit invitata emisiunii lui Malahov.

La sfârșitul programului și-a făcut apariția din culise și Aurelia, mama surorilor Haciaturian. Femeia a spus că mult timp a răbdat bătăile din partea soțului. Fiicele au recunoscut că nu voiau să o traumatizeze și nu-i spuneau de ororile prin care treceau. „Cu Mihail era imposibil să vorbești, nu asculta de nimeni", a afirmat Aurelia.

Fluxul de știri
0