Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Partea tenebroasă și cea luminoasă a lui Mihail Haciaturian, ucis de propriile fiice

© Sputnik / Лев РыжковПодъезд дома, где жила семья Хачатурян
Подъезд дома, где жила семья Хачатурян - Sputnik Moldova
Abonare
Cei care l-au cunoscut personal pe Haciaturian spun că acesta era un despot și, în același timp, un om pios.

CHIȘINĂU, 7 aug — Sputnik. Mediile de informare ruse scot la suprafață tot mai multe detalii despre viața surorilor Haciaturian, cele care sunt învinuite de uciderea propriului tată. Erau oare surorile prizoniere ale rea-voinței tatălui sau au existat și alte motive? Părerile sunt împărțite.

Maniac și traficant de droguri

Prietenii fetelor, care au dorit să-și păstreze anonimatul, menționează că Mihail Haciaturian își lovea fiicele cu pistolul în cap. Bărbatul putea să le lovească cu piciorul în burtă, să le strângă de gât, să țipe la ele, după aceea să-i ceară iertare lui Dumnezeu, ca apoi să înceapă iarăși a țipa. Uneori mai recurgea și la balonașul cu gaze lacrimogene.

Мать сестер Хачатурян (справа), обвиняемых в убийстве своего отца, около Останкинского суда (2 августа 2018). Москвa - Sputnik Moldova
Rusia
Mama surorilor Haciaturian, care și-au ucis tatăl, rupe tăcerea

Mama lui Mihail era de partea acestuia și vorbea foarte urât de nepoatele sale.

Aurelia Dunduc, mama celor trei fete — Maria de 17 ani, Anghelina de 18 ani și Cristina de 19 ani — este originară din Moldova. Nu a fost căsătorită oficial cu Mihail, fapt ce și-a pus amprenta pe relația lor, iar cu trei ani în urmă bărbatul, pur și simplu, a alungat-o din casă.

De menționat că surorile nu s-au plâns niciodată pe comportamentul tatălui: nici mamei, nici pedagogilor. Directorul școlii nr. 1370 din Moscova, Serghei Korîșev, a spus că fetele erau întotdeauna deschise spre comunicare, cu dispoziție bună, îmbrăcate bine și îngrijit. Însă la un moment dat ele au început să lipsească des de la ore. Administrația școlii a expediat avertismente pe adresa comisiei pentru minori și organelor de tutelă și curatelă în legătură cu situația dată. Cu toate acestea, în ultimul an școlar, Maria și Anghelina au fost doar de șapte ori la școală. Prin urmare, nu au fost admise la examene.

Vecina familiei Haciaturian, Galia Vasilieva, consideră că Mihail era traficant de droguri, iar tranzacțiile aveau loc în mașina sa parcată chiar în curtea casei. Când i s-a făcut observație că a parcat neregulamentar, bărbatul a scos arma.

Omul evlavios

Totodată, vecinii afirmă că Mihail Haciaturian era un om credincios, avea în casă icoane, deseori veneau la el în ospeție fețe bisericești. Sportivul Bruce Hlebnikov, care a ajuns în Cartea Recordurilor Guinness și care îl cunoaște pe Mihail de 30 de ani, îl descrie ca pe un ”sfânt”. Hlebnikov susține că Haciaturian își câștiga banii pentru existență făcând pe omul de legătură între persoanele cu influență. Dacă afacerea acestora se dezvolta, bărbatul primea o recompensă.

Cuțit - omor - Sputnik Moldova
Societate
Crimă oribilă în Capitală: Un bărbat și-a omorât tatăl cu bestialitate

Sportivul a declarat pentru presă că Haciaturian nu putea fi un despot și nici să ridice mâna asupra fiicelor sale. Nu ar fi cutezat pentru că era slab din punct de vedere fizic, din cauza diabetului zaharat. Hlebnikov a subliniat că tatăl își răsfăța fiicele, nu jelea banii pentru a le cumpăra haine și bijuterii. Iar fetele nu făceau nimic în casă și trăiau după bunul lor plac.

Un alt bărbat, care s-a prezentat în fața jurnaliștilor ca prieten apropiat al victimei, a menționat că, din informațiile pe care le deține, în ziua în care Mihail a fost ucis au dispărut toți banii de pe conturile acestuia și că fiicele ar fi știut toate codurile de acces. Potrivit acestui prieten, fetele primeau lunar pe cardul lor personal câte 60 de mii de ruble.

Atât Bruce Hlebnikov, cât și Arsen Haciaturian, nepotul lui Mihail, sunt convinși că surorile au pus la cale omorul, ba chiar au și i-au adiat ceva despre planurile lor cuiva pe rețelele de socializare.

Probabil că acum, după toate aceste „dezbateri", ultimul cuvânt le aparține, într-adevăr, judecătorilor.

Fluxul de știri
0