Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce au pățit copii care se odihneau la o tabără din raionul Ștefan Vodă

© Sputnik / Владимир Вяткин / Accesați arhiva multimediaКапельница
Капельница - Sputnik Moldova
Abonare
Vacanță de coșmar pentru mai mulți copiii care au ales să se odihnească într-o tabără din raionul Ștefan Vodă, unde a fost înregistrat un nou caz de intoxicație în masă

CHIȘINĂU, 7 aug — Sputnik. Acum câteva zile, 27 de copii și un adult care-și petreceau vacanța în tabăra de odihnă „Dumbrava" din satul Talmaza au ajuns la secţia de boli infecţioase a spitalului din Ștefan Vodă cu simptome de toxiinfecție alimentară. Zece dintre micuți, dar și educatoarea acestora sunt din România.

Potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, 12 copii sunt trataţi ambulator, iar 15 au fost spitalizaţi.

Мальчик купается в море, фото из архива - Sputnik Moldova
Sfatul pediatrului: Cum să protejezi copiii de boli în perioada caniculară

Sursa informează că a fost creat un grup de lucru care să cerceteze cauzele apariţiei toxiinfecţiei alimentare. În urma investigațiilor întreprinse s-a constatat că prepararea produselor alimentare este realizată de SRL „Prăjitura magică" — întreprindere care a câștigat licitaţia de acordare a respectivului serviciu. Comisia a constatat că personalul implicat la prepararea bucatelor are studii în domeniu, toţi au trecut controlul medical.

"Produsele alimentare sunt însoţite de acte ce confirmă proveniență şi calitatea lor, cu respectarea condiţiilor termice de păstrare. Blocul alimentar al taberei este renovat şi se află în stare bună", subliniază sursa.

De asemenea, produse alimentare se păstrează în depozit cu secţii pentru diverse categorii de produse: legume, produse lactate, produse din carne, fructe etc. Astfel, comisia a menționat că nu a depistat încălcări de ordin sanitar şi tehnologic.

Inspectorii au prelevat probe de produse alimentare din care au fost preparate bucate şi probe de sanitaţie. Ancheta epidemiologică continuă.

Conform informaţiilor medicilor, astăzi starea copiilor era satisfăcătoare, aceștia urmând să fie externaţi.

Fluxul de știri
0