Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Acțiuni speciale ale Poliției: Sunt vizați toți șoferii

© Sputnik / Miroslav RotariПолиция
Полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Conducătorii auto trebuie să fie cu ochii în patru: Poliția de patrulare va desfășura mai multe acțiuni speciale în următoarea perioadă.

CHIȘINĂU, 9 aug — Sputnik. Polițiștii de patrulare vor desfășura mai multe acțiuni speciale în toată țara, în contextul în care în luna august se înregistrează un flux majorat de transport, datorat cetățenilor care pleacă sau vin în vacanță.

Acțiunile Poliției vor urmări prevenirea accidentelor rutiere în vederea reducerii numărului și gravității acestora.

Astfel, oamenii legii vor informa șoferii despre riscurile conducerii mijloacelor de transport în stare de ebrietate sau atunci când sunt foarte obosiți, dar a celor cauzate de viteza excesivă.

Premierul Pavel Filip - Vama Leușeni - Sputnik Moldova
Societate
Colapsul de la frontiera cu România: Autoritățile au găsit soluția

Aceste acțiuni vor avea loc la punctele de trecere Leușeni — Albița, Cahul — Oancea, Costești — Stânca și Giurgiulești — Reni, pe sensul de intrare în Republica Moldova.

Polițiștii de patrulare vor fi prezenți de asemenea pe toate drumurile din țară unde vor desfășura în fiecare zi filtre speciale, mai ales pe porțiunile de drum cu risc sporit al accidentelor rutiere.

Totodată, Poliția amintește că, recent, au fost înăsprite sancțiunile pentru încălcarea regulilor de circulație, în special,pentru conducerea în stare de ebrietate.

Astfel, șoferii care vor urca băuți la volan vor rămâne fără dreptului de conducere a mijloacelor de transport de la 3 la 5 ani, potrivit unei modificări la Codul penal. Redobândirea dreptului se va putea face abia peste patru ani de la emiterea hotărârii definitive, prin susținerea din nou a examenului pentru obținerea permisului participarea la un program probațional antialcoolic și antidrog.

Potrivit modificărilor operate la Codul contravențional (atunci când încălcarea nu constituie infracțiune), dreptului de a conduce vehicule va fi anulat de la 6 luni la 12 luni, iar dacă același șofer a fost prins băut la volan repetat pe parcursul unui an, privarea dreptului de a conduce vehicule se va face pe un termen de la 2 la 3 ani.

În ambele cazuri, precizează Poliția, permisul_este_ridicat de agentul constatator pe loc și remis instanței de judecată, fără a fi eliberat un alt document provizoriu. Astfel, șoferul este în imposibilitatea de a conduce vehicule pe perioada procesului de judecată până la emiterea hotărârii definitive.

Fluxul de știri
0