Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Europa vrea să coopereze cu Moscova și Ankara fără influența lui Trump

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Recep Tayyip Erdogan a anunțat desfășurarea unei întrevederi la Istanbul, pe 7 septembrie curent, între liderii Turciei, Rusiei, Germaniei și Franței, privind situația în Siria. Statele Unite ale Americii nu vor participa la acest summit, au menționat politologii turci solicitați de Sputnik.

CHIȘINĂU, 8 aug — Sputnik. Viitorul summit de la Istanbul privind Siria va avea loc, prin urmare, în absența Statelor Unite, dar cu participarea celor doi aliați NATO, Germania și Franța, care, fără îndoială, reflectă dorința Europei de a practica o politică independentă de Washington, inclusiv Rusia și Turcia, a declarat pentru Sputnik Can Ünver, expert în securitate.

Встреча президента РФ Владимира Путина и президента США Дональда Трампа в Хельсинки - Sputnik Moldova
Muhin: Trump nu lasă țărilor europene dreptul să decidă de unde să procure gaze

"Organizarea unui astfel de summit la Istanbul în absența Statelor Unite când procesul de reglementare siriană se apropie de finalul său arată că America este din ce în ce mai exclusă din sfera activă de influență a procesul sirian", a spus interlocutorul agenției.

El a adăugat că Turcia a devenit un jucător influent nu numai în regiune, ci și altundeva.

"Importanța următorului summit nu se datorează atât faptului că reglementarea siriană va fi discutată cu Franța și Germania, dar mai ales cu faptul că Europa dorește să coopereze cu Moscova și Ankara fără influența lui Trump", a încheiat Onver.

Politolog: Turcia ar putea părăsi NATO>>>

Un alt interlocutor Sputnik, politologul Sezgin Mercan, a constatat că administrația Trump pierde din ce în ce mai mult controlul asupra situației, deoarece legăturile sale cu țările considerate anterior ca parteneri ai Washingtonului se relaxează.

Fluxul de știri
0