Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Previziuni sumbre: Ucraina le va crea dificultăți cetățenilor Moldovei

© Sputnik / Miroslav RotariPasageri tren gara feroviară поезд пасажиры ЖД-вокзал
Pasageri tren gara feroviară поезд пасажиры ЖД-вокзал - Sputnik Moldova
Abonare
În prezent, teritoriul Ucrainei este tranzitat de trei garnituri de tren care circulă pe ruta Moscova – Chișinău – Moscova.

CHIȘINĂU, 8 aug — Sputnik. Intenția Ucrainei de a suspenda comunicațiile feroviare cu Rusia poate avea consecințe negative pentru întreaga regiune est-europeană și poate provoca procese ireversibile, consideră Ministerul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova.

„Suntem îngrijorați de intenția de a sista comunicațiile feroviare dintre Ucraina și Federația Rusă. Această inițiativă se va reflecta negativ asupra veniturilor și cheltuielilor beneficiarilor de servicii feroviare din întreaga regiune est-europeană, precum și asupra veniturilor administrațiilor căilor ferate din Republica Moldova, Ucraina și Federația Rusă", a comunicat serviciul de presă al Ministerului Economiei al Republicii Moldova.

Железнодорожный светофор - Sputnik Moldova
De ce i-a speriat pe ucraineni închiderea frontierei cu Rusia

Ministerul menționează că autoritățile Moldovei nu au dreptul de „a interveni în afacerile interne ale Ucrainei" și în politica ministerului de resort din țara vecină. Însă în momentul de față teritoriul Ucrainei este tranzitat de trei garnituri de tren care circulă pe ruta Moscova — Chișinău — Moscova.

„Dacă circulația trenului nr. 65/66 Moscova—Chișinău—Moscova va fi suspendată, acest lucru va crea dificultăți suplimentare și disconfort pentru pasagerii care preferă să călătorească cu trenul prin regiunile din sud-vestul Ucrainei. Orice modificări operate în comunicațiile feroviare dintre Ucraina și Federația Rusă vor genera procese ireversibile care ar trebui evitate din timp", afirmă serviciul de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova.

Totodată, chestiunea eventualei suspendări a comunicațiilor feroviare între Ucraina și Rusia a a ajuns subiect de discuție pentru deputaților din Rada Supremă. Astfel, deputatul din partea Partidului Radical, Igor Mosiciiuk a declarat că economia Ucrainei se va prăbuși definitiv în cazul închiderii frontierei cu Rusia.

Citiți articolul integral pe ru.sputnik.md

Fluxul de știri
0