Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi detalii în cazul medicului oncolog care a luat mită de la un bolnav incurabil

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaВрач в больнице, архивное фото
Врач в больнице, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Un medic de la Institutul Oncologic din Capitală va fi judecat pentru că a estorcat 7000 de lei de la un bolnav incurabil.

CHIȘINĂU, 6 apr — Sputnik. Procurorii a expediat în judecată cauza penală de învinuire a unui medic urolog — oncolog din cadrul Instituţiei medico-sanitare publice „Institutul Oncologic din Republica Moldova", în acţiunile căruia procurorii au reţinut „primirea unei recompense ilicite, prin extorcare de bani, pentru prestarea unor servicii medicale".

Astfel, în cursul lunii ianuarie curent, medicul ar fi pretins, prin intimidare, de la un bolnav internat în respectiva instituţie medicală 7000 de lei pentru a-l interna şi a-i asigura o intervenţie chirurgicală urgentă. La externare, medicul a insistat asupra achitării banilor pentru operaţie, dar şi pentru eliberarea documentelor necesare ce confirmă intervenţia chirurgicală, prescrierea în continuare a tratamentului medical şi monitorizarea lui până la însănătoşire.

Institutul oncologic - Sputnik Moldova
Reacția ministrului Sănătății la știrea că la Institutul Oncologic se ia mită

Pentru că nu ar fi avut toţi banii, pacientul i-a transmis medicului, în două tranşe, suma de 4000 de lei, doctorul atenţionîndu-l că doar după achitarea sumei integrale îşi va onora obligaţiunile legate de prescrierea tratamentului şi monitorizarea stării sănătăţii.

Medicul a fost reţinut pe 13 februarie curent, în biroul său de serviciu, imediat după primirea celei de-a doua tranşe de bani.

La demersul Procuraturii Anticorupţie, administraţia Institutului Oncologic l-a suspendat pe medic provizoriu din funcţie. Ulterior, acesta a contestat în instanţă ordinul prin care a fost suspendat, magistraţii restabilindu-l în funcţie.

În prezent, acesta are interdicţia de a părăsi ţara, iar dacă va fi găsit vinovat, el riscă o pedeapsă cu amendă de cel mult 37500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 ore la 180 ore. De asemenea, acesta va fi obligat să recupereze cheltuieli judiciare în sumă de 5216 de lei.

Fluxul de știri
0