Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Trump a declarat că a găsit limbă comună cu Putin

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaВстреча президента РФ Владимира Путина и президента США Дональда Трампа в Хельсинки
Встреча президента РФ Владимира Путина и президента США Дональда Трампа в Хельсинки - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul unui discurs ținut în Pennsylvania, președintele SUA a menționat că a găsit limbă comună cu liderul Rusiei.

CHIȘINĂU, 3 aug — Sputnik. Luând cuvântul la un miting în statul Pennsylvania, liderul american, Donald Trump, a declarat că a reușit să se înțeleagă cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, scrie „The Hill".

„Am avut la Helsinki o întrevedere minunată cu Vladimir Putin. Am discutat despre toate. Într-adevăr, ne-am înțeles bine", a subliniat președintele SUA.

Виктор Жук - Sputnik Moldova
Cum ar putea Donald Trump să ajungă la un compromis cu Vladimir Putin

Totodată, comentând reacțiile la această întâlnire care au fost înregistrate SUA, liderul american a atras atenția asupra faptului că de la el se așteptau la un "meci de box" cu omologul rus.

Prima întrevedere în format deplin dintre Putin și Trump a avut loc pe 16 iulie la Helsinki. Președinții au discutat mai bine două ore tête-à-tête, după care delegațiile au participat la un prânz în format extins, iar ulterior au răspuns la întrebările jurnaliștilor. La sfârșitul întrevederii, liderii au declarat că sunt interesați de îmbunătățirea relațiilor dintre cele două țări.

Pompeo a explicat de ce discuțiile Putin-Trump vor rămâne secrete>>>

Trump intenționează să aibă o a doua întâlnire cu Putin în 2019, în cadrul căreia președintele SUA speră să ia în discuție mai multe teme: contracararea terorismului, securitatea Israelului, neproliferarea armei nucleare, atacurile cibernetice, cooperarea economică, situația din Ucraina, pacea în Orientul Apropiat, Coreea de Nord, precum și alte teme.

Fluxul de știri
0