Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un alt copil a decedat în urma intoxicației cu ciuperci, mama sa se află în comă

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaГрибы опята в лесу.
Грибы опята в лесу. - Sputnik Moldova
Abonare
Familii întregi ajung la spital, iar în multe cazuri ciupercile prezintă un pericol letal pentru copii.

CHIȘINĂU, 7 aug — Sputnik. Anual sunt înregistrate decese din cauza intoxicației cu ciuperci. Nici acest an nu este o excepție. Într-o familie, masa de prânz s-a transformat în tragedie: un băiat de 14 ani a murit.

O întreagă familie din Trușeni a fost spitalizată cu intoxicație gravă după ce a mâncat ciuperci culese din pădure. Simțind că ceva nu este în regulă, cei adulți au reușit să cheme ambulanța, însă fiul nu a mai putut fi salvat și s-a stins la spital din cauza intoxicației.

Скорая помощь - Sputnik Moldova
Societate
Responsabili de moartea propriului copil: Povestea tristă a unei familii din Florești

Mama se află în comă, iar medicii fac tot posibilul ca să o resuscite. Sora a scăpat mai ușor și și-a venit în fire.

Anterior, și în raionul Nisporeni s-a intoxicat cu ciuperci o întreagă familie, inclusiv doi copii de 7 și 15 ani. Acum aproape o lună, la Florești o altă familie a fost internată la spital, însă doi copii nu au putut fi salvați. Un băiețel de patru ani și o fetiță de opt ani au murit.

Conform statisticii realizate de sistemul de sănătate, de la începutul anului curent s-au înregistrat deja peste 40 de cazuri de intoxicație cu ciuperci.

Fluxul de știri
0