Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incredibil: Vezi cum luptă cu corupţia preşedintele unui stat insular - Video

© REUTERS / Lean Daval JrRodrigo Duterte - Președintele Filipine
Rodrigo Duterte - Președintele Filipine - Sputnik Moldova
Abonare
Momentul „luptei cu corupția" a fost transmis în direct de televiziunea de stat şi live pe Facebook.

CHIȘINĂU, 7 aug — Sputnik. Președintele și autoritățile statului insular Filipine au ajuns iarăşi în atenţia presei internaţionale datorită unor imagini video transmise în direct de către televiziunea de stat şi live pe Facebook.

Премьер-министр Республики Молдова Павел Филип - Sputnik Moldova
Politică
Premierul Pavel Filip are rețeta cum poate fi combătută corupția

Mai multe maşini au fost confiscate de la persoanele care le-au adus în ţară prin diverse modalități ilegale şi scheme de corupţie, eschivându-se astfel de la plata impozitelor şi altor taxe.

Un număr total de 68 de automobile de lux, printre care automobile de marcă Mercedes-Benz, Porsche, Lamborghini, alături de opt motociclete de marcă Harley Davidson, Triumph sau Chopper, au fost distruse cu buldozerele.

Preşedintele Filipine, Rodrigo Roa Duterte, este cunoscut ca un luptător aprig cu corupţiei şi infracționalitatea. Anume el a dat ordin ca automobilele să fie confiscate, distruse şi ulterior vândute colectorilor de metale.

Astfel de proceduri au mai avut loc, însă până în prezent nu au fost atât de multe maşini scumpe adunate la un loc şi supuse distrugerii.

Incredibil: Un tânăr din Moldova a inventat mașina viitorului>>>

Valoarea totală a celor 76 de vehicule era de aproximativ șase milioane de dolari SUA.

De menționat că, în 2017, Serviciul Vamal al statului Filipine a confiscat automobile introduse ilegal pe teritoriul ţării, în valoare totală de 2.93 miliarde de dolari SUA.

 

 

Fluxul de știri
0