Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon a dăruit orașului Omsk tone de mere și i-a propus Rusiei să anuleze taxele de import

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Șeful statului speră că relațiile bilaterale dintre Moldova și Rusia se vor consolida, iar volumului exporturilor din țara noastră în Federația Rusă va crește.

CHIȘINĂU, 7 aug — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a vizitat orașul Omsk cu ocazia sărbătoririi zilei acestei localități, informează mass-media locale.

Dodon a sosit la Omsk pe 4 august într-o vizită de lucru, la invitația șefului regiunii Aleksandr Burkov.

În timpul vizitei, liderul Moldovei a dăruit orașului Omsk câteva tone de mere și i-a propus Rusiei să anuleze taxele de import la 5 — 6 dintre cele mai solicitate tipuri de mărfuri, pentru sporirea circulației mărfurilor între cele două țări.

Dodon a menționat că anterior a discutat această chestiune cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și a amintit că următoarea sa vizită în Rusia va avea loc în toamnă. Iar până atunci șeful statului intenționează să se întâlnească cu reprezentantul special al președintelui Rusiei pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Republica Moldova, Dmirti Kozak.

Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Societate
Președintele moldovean, Igor Dodon, la un eveniment cultural din Rusia

Președintele moldovean este sigur că, dacă vor fi anulate taxele măcar la câteva tipuri de mărfuri, volumul exporturilor din Moldova în Rusia va crește de câteva ori.

Potrivit lui Dodon, țara noastră încearcă, totodată, să deschidă piața rusească pentru toate întreprinderile moldovenești.

În timpul aflării sale la Omsk, președintele Moldovei a avut o întrevedere cu primarul orașului, Oksana Fadina, și și-a exprimat dorința de a consolida relațiile bilaterale cu această regiune a Rusiei.

„Sper foarte mult că după vizita mea vor urma pași concreți în vederea consolidării relațiilor noastre bilaterale; este vorba de economie și, desigur, cultură. Aș dori ca să vină aici ansamblul nostru „Joc" care era renumit încă în perioada sovietică. Cred că ar fi o adevărată senzație pentru orașul și regiunea dumneavoastră", a mai spus Dodon.

Fluxul de știri
0