Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce instituție a adus la bugetul de stat venituri de sute de milioane în doar o săptămână

© SputnikBani
Bani - Sputnik Moldova
Abonare
O instituție de stat a încasat venituri uriașe pe parcursul săptămânii trecute.

CHIȘINĂU, 6 aug — Sputnik. În perioada 30 iulie — 5 august 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de Serviciul Vamal au constituit peste 434 de milioane lei.

La capitolul „combaterea fraudelor vamale", pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 286 de încălcări ale legislației vamale. Toate încălcările sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale.

Пограничная полиция - Sputnik Moldova
Societate
Avertismentul Poliției de Frontieră: Ce se întâmplă la două puncte de trecere

Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 50 de procese verbale de contravenție şi au fost aplicate amenzi în sumă de peste 172 de mii de lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit peste 123 de mii de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni.

Serviciul Vamal mai informează că, în dimineața zilei de astăzi, și-a reluat activitatea postul vamal de tip debarcader Cosăuți, după ce ieri, a redevenit funcțional cel de la Soroca.

Unii moldoveni vor trece prin vamă bunuri fără a plăti taxe>>>

Circulația prin aceste posturi a fost periodic suspendată pe parcursul săptămânii trecute din cauza nivelului ridicat al apei râului Nistru.

Fluxul de știri
0