Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Andrian Candu a spus adio. Vezi cui s-a adresat

CC0 / Parlamentul Republicii Moldova / Întrevederea președintelui Andrian CANDU cu E.S. Dl Rimantas LATAKASÎntrevederea președintelui Andrian CANDU cu E.S. Dl Rimantas LATAKAS, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Lituania în Republica Moldova
Întrevederea președintelui Andrian CANDU cu E.S. Dl Rimantas LATAKAS, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Lituania în Republica Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Parlamentului, Andrian Candu, și-a luat astăzi rămas bun de la un ambasador străin, acreditat în țara noastră din august 2014.

CHIȘINĂU, 6 aug – Sputnik. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a avut o întrevedere de rămas bun cu Ambasadorul Lituaniei, Rimantas Latakas, care își încheie mandatul în Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, Andrian Candu a salutat activitatea dinamică în țara noastră a Ambasadorului Rimantas Latakas, care s-a implicat activ și a contribuit considerabil la consolidarea relaţiilor între Republica Moldova și Lituania.

Спикер парламента Андриан Канду - Sputnik Moldova
Politică
Incredibil, unde își va petrece vacanța Andrian Candu

Spicherul a remarcat relațiile de bună cooperare stabilite între Parlamentul Republicii Moldova și Seimasul Republicii Lituania.

Totodată, Andrian Candu a adresat mulțumiri autorităților lituaniene pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova. 

”Republica Moldova va aprecia în continuare asistenţa Lituaniei în implementarea Acordului de Asociere al țării noastre cu UE și armonizarea legislației naționale la acquis-ul comunitar”, a declarat președintele Parlamentului.

Andrian Candu a exprimat gratitudine autorităților lituaniene pentru menţinerea țării noastre în topul celor 7 state prioritare care beneficiază de asistenţă pentru dezvoltare. În anul curent vor fi implementate 8 proiecte de asistenţă. Anul trecut, Lituania a oferit Republicii Moldova peste 77 de mii de euro pentru finanţarea a 11 proiecte de dezvoltare în domenii precum consolidarea capacităţilor administrative şi instituţionale, implementarea reformelor în vederea implementării Acordului de Asociere, consolidarea societăţii civile, sensibilizarea opiniei publice privind beneficiile integrării europene.

Rimantas Latakas este Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Lituania în Republica Moldova din 5 august 2014.

În iulie curent, s-au împlinit 26 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Republica Lituania.

Fluxul de știri
0