Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Incredibil, unde își va petrece vacanța Andrian Candu

© Sputnik / Мирослав РотарьСпикер парламента Андриан Канду
Спикер парламента Андриан Канду - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații ai ieșit la 27 iulie în vacanța de vară. Aceștia urmează să revină în Parlament în luna septembrie.

CHIȘINĂU, 4 aug – Sputnik. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, care este și vicepreședinte al PD, a declarat că în vacanța de vară se va odihni mai puțin, iar timpul liber îl va dedica activității în partid și stabilirii agendei de lucru a ultimei sesiuni a Parlamentului de legislatura a XX-a. 

Șeful Legislativului a anunțat că cea mai mare parte a concediului îl va petrece în Chișinău.

”În mare parte voi fi la Chișinău. Sunt multe de pregătit pentru ultima sesiune a acestui Parlament. Ne așteaptă o agendă încărcată în toamnă”, a declarat speakerul.

Candu a mai spus că pe lângă odihnă va lucra și pentru partid, care se pregătește de alegerile parlamentare ordinare ce urmează să se desfășoare pe data de 24 februarie 2019. 

”Din punct de vedere politic, partidul trebuie să se pregătească mai bine de campania electorală pentru alegerile parlamentare. De aceea în acest an, în această vară, în luna august, vacanță va fi mai puțină și va fi mai multă muncă”, a declarat Candu. 

Андриан Канду - Sputnik Moldova
Politică
Regretul lui Andrian Candu: Ce nu a putut să facă Parlamentul, dar trebuia să o facă

Vacanța parlamentară a început pe data de 27 iulie. Concediul anual plătit se acordă deputaților pe o durată de 36 de zile lucrătoare,  luându-se drept bază săptămâna de muncă de 6 zile, de regulă, în timpul vacanței de Crăciun și vacanței de vară.

Parlamentul din Moldova se întrunește în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie și nu poate depăși sfârșitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie și nu poate depăși sfârșitul lunii decembrie.

În toamnă, Parlamentul de legislatura a XX-a se va întruni într-o ultimă sesiune. Mandatul actualului Parlament se încheie pe data de 30 noiembrie 2018. 

Fluxul de știri
0