Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cu aceste companii aeriene nu trebuie să zburați

© Sputnik / Miroslav RotariСамолет
Самолет - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a aprobat modalitatea de publicare a Listei transportatorilor aerieni care au interdicție de operare în spațiul aerian al Republici Moldova.

CHIȘINĂU, 5 aug – Sputnik. Guvernul de la Chișinău a aprobat Regulamentul privind procedurile administrative referitoare la aplicarea şi publicarea listei transportatorilor aerieni supuși unei interdicții de exploatare în Republica Moldova. În scopul asigurării unui nivel înalt de protecție pentru pasageri împotriva riscurilor pentru siguranță în domeniul transportului aerian, la nivelul Uniunii Europene există o listă comunitară a transportatorilor aerieni care nu îndeplinesc cerințele de siguranță relevante. Lista este publică și accesibilă pasagerilor.

Международный аэропорт Кишинев - Sputnik Moldova
Societate
Tofilat: Cât de sigură este călătoria cu avionul din Moldova

Astfel, Regulamentul stabilește modul de acceptare, aplicare şi publicare a Listei transportatorilor aerieni supuși unei interdicții de exploatare în UE și în spațiul aerian al Republicii Moldova; modul de impunere a unei interdicții de exploatare imediate pe teritoriul Republicii Moldova, luând în considerare criteriile comune specificate în Regulament; modul de informare a pasagerilor care apelează la serviciile de transport aerian, în cazul în care zborul începe şi se încheie pe aeroporturile din Republica Moldova, cu privire la identitatea transportatorului aerian care asigură operarea zborurilor pe care aceștia le utilizează.

„Proiectul respectiv vine să instituie mecanismul de aplicare, și pe teritoriul țării noastre, a listei operatorilor aerieni supuși interdicției de operare în Uniunea Europeană, în acest fel fiind exclusă posibilitatea operării zborurilor în Republica Moldova de către companiile aeriene ce nu pot garanta un nivel acceptabil al siguranței zborurilor”, a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Ținând cont de faptul că UE modifică destul de frecvent această listă de interdicție, în scopul asigurării posibilității intervenirii prompte în cazul necesității de modificare a acesteia în Republica Moldova, proiectul prevede preluarea listei de interdicție actuale în Uniunea Europeană și aprobarea acesteia prin act normativ al Ministerului Economiei și Infrastructurii, cu publicarea ulterioară în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.


Fluxul de știri
0