Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tofilat: Cât de sigură este călătoria cu avionul din Moldova

© Sputnik / Evghenii PanasencoМеждународный аэропорт Кишинев
Международный аэропорт Кишинев - Sputnik Moldova
Abonare
Avioanele moldovenești prezintă pericol pentru viață, sunt învechite și, în orice moment, se poate întâmpla o catastrofă, de aceea este mai bine să optezi pentru zborurile din țările vecine, afirmă unii călători. Câtă dreptate au ?

CHIȘINĂU, 3 aug — Sputnik. Fostul secretar de stat la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Oleg Tofilat comentează zvonurile despre pericolul pe care îl prezintă zborurile în țara noastră.

„Problema nu se referă doar la realitatea noastră moldovenească. Catastrofele aviatice se produc nu doar din cauza defecțiunilor tehnice, acestea constituind 10-15% din numărul total al catastrofelor. Există condițiile meteo, factorul uman, terorismul, acțiunile militare ș. a. Ca, de exemplu, pilotul german care s-a sinucis, luând totodată și viața tuturor pasagerilor săi. Mai există și erorile dispecerilor. Rareori, dar se întâmplă", a spus expertul.

Пассажиры в самолете авиакомпании Аэрофлот - Sputnik Moldova
Societate
Vă este frică de mersul cu avionul? Iată soluţia!

Tofilat susține că transportul aerian întruchipează un exemplu de progres uluitor în domeniul securității, de aceea în zilele noastre frica de a călători cu avionul nu este întemeiată.

„Acum câțiva ani, Organizația Internațională a Aviației Civile a menționat că, pe parcursul unui an, nici un avion nu s-a prăbușit pe liniile aeriene regulate. Este un lucru incredibil. Aviația reprezintă o istorie de succes a succesului mondial la capitolul sporirea securității. Făcând o comparație între numărul victimelor înregistrate acum 50 de ani și cel din ziua de azi, observăm un progres senzațional", a rezumat Tofilat.

Fluxul de știri
0