Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bulgaria înăsprește regimul de vize: consecințele pentru cetățenii Republicii Moldova

Abonare
Începând cu 1 august, în Bulgaria nu vor putea intra turiștii care au interdicție pentru zona Schengen.

CHIȘINĂU, 5 aug – Sputnik. Mijloacele de informare din Bulgaria, care fac trimitere la MAI, au comunicat că, începând cu 1 august, în țară nu vor fi lăsați să intre turiștii cărora, din diferite motive, le este interzisă intrarea în zona Schengen. Autoritățile bulgare au întreprins aceste măsuri în conformitate cu hotărârea Consiliului Uniunii Europene. Hotărârea Consiliului UE se referă la toate țările incluse în sistemul de informație Schengen. Bulgaria este una dintre aceste țări, deși nu face parte din Schengen.

Болгария - Sputnik Moldova
Societate
Încă o șansă pentru moldoveni să se angajeze oficial la muncă în UE

„Potrivit șefului companiei turistice „Solveks”, Dimitar Țonev, autoritățile bulgare intenționează, în primul rând, să-și protejeze țara de migranții din Africa și Asia care dau năvală în Europa. Anume ei sunt declarați cel mai des persona non grata pentru trecerea ilegală a frontierei, fiind expulzați în afara UE”, scrie pe unul dintre portalurile de turism din Rusia.

În opinia expertului, restricțiile cu privire la eliberarea vizelor îi pot afecta și pe turiștii care au comis încălcări administrative într-o țară din zona Schengen. De exemplu, nu au achitat amenzile rutiere.


Fluxul de știri
0