Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

S-a schimbat vârsta la care pot ieși la pensie bărbații și femeile din Moldova

© Sputnik / Evghenii PANASENCOПенсионер pensionar bătrâni bătrân
Пенсионер pensionar bătrâni bătrân - Sputnik Moldova
Abonare
Din această vară, s-a schimbat vârsta la care pot ieși la pensie bărbații și femeile din Moldova. Vezi la câți ani pot ieși la pensie bărbații și femeile.

CHIȘINĂU, 4 aug – Sputnik. Conform modificărilor operate în Legea privind sistemul public de pensii, începând cu 1 iulie 2017, a intrat în vigoare majorarea treptată a vârstei de pensionare şi majorarea stagiului de cotizare atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei. 

пожилые люди - Sputnik Moldova
Societate
Unele pensii din Moldova vor crește cu 4 mii de lei. Cine sunt fericiții

Astfel, vârsta standard de pensionare de 63 de ani pentru bărbaţi va fi atinsă la 1 iulie 2019, iar pentru femei — la 1 iulie 2028. Atingerea acestor vârste se realizează prin creşterea anuală a vârstelor standard de pensionare pentru bărbaţi cu 4 luni, iar pentru femei cu 6 luni, începând cu 1 iulie 2017. 

Totodată va fi egalat stagiul complet de cotizare pentru bărbaţi şi femei, care va constitui 34 de ani. Pentru bărbaţi el va fi stabilit începând cu 1 iulie 2018, iar pentru femei începând cu 1 iulie 2024.

Pensiile celor care mai lucrează vor fi recalculate doar cu o singură condiție>>>

Astfel, persoanele care intenţionează să-şi perfecteze pensia pentru limită de vârstă după 1 iulie 2018 trebuie să ştie: bărbaţii se pensionează la 62 de ani şi 8 luni, având un stagiu de cotizare de 34 de ani; femeile — la 58 de ani, având un stagiu de cotizare de 31 de ani. 
© Photo : Captură ecran Lex JusticeVîrsta standard de pensionare
Vîrsta standard de pensionare - Sputnik Moldova
Vîrsta standard de pensionare

Fluxul de știri
0