Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În luna august, bugetarii din Moldova vor avea mai multe minivacanțe

© Sputnik / Miroslav RotariЛето
Лето - Sputnik Moldova
Abonare
Ultima lună de vară, luna august, vine cu mai multe zile de odihnă pentru bugetarii din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 4 aug – Sputnik. În luna august, ultima lună de vară, bugetarii din Republica Moldova vor avea mai multe minivacanțe. Aceștia se vor odihni câte trei zile la sfârșitul ultimelor două săptămâni de august.

Oameni de afaceri - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Câte zile se vor odihni bugetarii în anul 2018

Prima minivacanță pentru salariații din țară va avea loc în intervalul zilelor de 25 și 27 august, dată la care este sărbătorită Ziua Republicii și care este declarată liberă prin lege. Astfel, bugetarii vor sta acasă în zilele de sâmbătă, duminică și luni, iar marți, 28 august, vor reveni la serviciu. 

A doua minivacanță va surveni în tei zile după prima vacanță. Este vorba despre perioada 31 august și 2 septembrie, zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Data de 31 august, când în Republica Moldova este marcată Ziua Limbii, este declarată zi liberă și cade în acest an în zi de vineri. 

Astfel, bugetarii se vor întoarce la locurile lor de muncă în ziua de luni, 3 septembrie. În această zi, în Republica Moldova începe și noul an de studii în școli și universități. Tot la 3 septembrie, deputații din Moldova se vor întoarce din lunga lor vacanță de 36 de zile. Aceștia urmează să se întrunească în ultima sesiune a Parlamentului de legislatura a XX-a. 

© SputnikCalendarul sărbătorilor legale și a zilelor libere în Moldova, 2018
Calendarul sărbătorilor legale și a zilelor libere în Moldova, 2018 - Sputnik Moldova
Calendarul sărbătorilor legale și a zilelor libere în Moldova, 2018
Fluxul de știri
0