Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Euro nu va mai reveni la valoarea de 20 de lei

© Sputnik / Miroslav RotariКурс валют
Курс валют - Sputnik Moldova
Abonare
Euro va continua să se devalorizeze în raport cu dolarul american, cum va influența acest curs raportul dintre euro și leul moldovenesc.

CHIȘINĂU, 4 aug – Sputnik. Moneda europeană va continua să se devalorizeze în raport cu dolarul american. Potrivit Raportului asupra inflației prezentat de prim-viceguvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Vladimir Munteanu, în trimestrul doi, cursul de referință al dolarului american față de euro a fost revăzut cu 3,1 puncte procentuale. 

Banconote euro - Sputnik Moldova
Cât timp euro va avea o valoare mai mică de 20 de lei. Ce spune Banca Națională

Potrivit prognozei, în perioada următoare, euro va continua să se devalorizeze în fața dolarului american. 

”În urma ultimelor decizii de politică monetară anunțat de Sistemul de Rezervă Federal din SUA și extinderea politicii de stimulare cantitativă, Banca Central Europeană va prelungi cumpărarea de valori mobiliare, astfel contribuind la un euro mai slab vizavi de dolarul american”, a declarat Munteanu. 

Valoarea monedei euro în raport cu leul moldovenesc a scăzut de la începutul anului sub 20 de lei.  În zile de sâmbătă și duminică, un euro va putea fi cumpărat cu 16,20 de lei, iar la casele de schimb valutar acesta ajunge și la 19 lei. Un dolar va putea fi cumpărat cu 16,52 de lei. 

Cum vom schimba euro şi dolarii în zilele de sâmbătă și duminică>>>

Prim-viceguvernatorul BNM a explicat că Banca Națională a Moldovei stabilește cursul oficial al leului moldovenesc doar în raport cu dolarul american, în funcție de volumul tranzacțiilor și prețul acestor tranzacții atât pe piața interbancară, cât și pe piața intrabancară, adică vânzările și cumpărările de valută de către bănci de la clienții lor. 

Fluxul de știri
0