Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Detalii teribile despre accidentul din Rusia în care au murit șase moldoveni

© Photo : Vk / КалугаДТП на Киевской трассе в Калужской области
ДТП на Киевской трассе в Калужской области - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI monitorizează situația și menține o comunicare permanentă cu colegii din Federația Rusă, dar și cu serviciul consular pentru stabilirea identității cetățenilor moldoveni implicați în tragicul accident.

CHIȘINĂU, 4 aug – Sputnik. Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova anunță că a creat o celulă de criză pentru monitorizarea situației în urma accidentului, dar și luarea de decizii în caz de necesitate. 

În cadrul celulei sunt implicați factori de decizie din cadrul ministerului care vor putea ajuta persoanele rănite și apropiații oamenilor decedați. 

Potrivit informației Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI, colectată din subdiviziunea Ministerului pentru Situații Excepționale a Federației Ruse, în dimineața zilei de 4 august, ora 7.40, a avut loc un accident de circulație în apropiere de regiunea Kaluga, Rusia, pe traseul M3, spre Ucraina. În accident au fost implicate trei unități de transport, inclusiv un microbus de model Mercedes Vito cu numere de înmatriculare a Republicii Moldova. 

ДТП на Киевской трассе в Калужской области - Sputnik Moldova
Sâmbăta neagră. Șase moldoveni au murit în Rusia, iar opt sunt răniți

În urma impactului, 8 persoane au decedat, dintre care 6 cetățeni ai Republicii Moldova. Alte 4 persoane, cetățeni ai țării noastre, sunt internați în spital cu diverse traumatisme. 

Circumstanțele producerii accidentului urmează să fie stabilite ulterior. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI monitorizează situația și menține o comunicare permanentă cu colegii din Federația Rusă, dar și cu serviciul consular pentru stabilirea identității cetățenilor moldoveni implicați în tragicul accident.  

Președintele țării, Igor Dodon, a exprimat condoleanțe familiilor și rudelor celor decedați în acest tragic accident. Șeful statului a anunțat că este gata să ofere tot sprijinul necesar familiilor celor decedaţi şi traumatizaţi.

Rudele și apropiații celor implicați în accidentul de circulație din regiunea Kaluga pot afla mai multe informații, contactînd telefonul de încredere al IGSU la numărul  022 78 —50 —32.


Fluxul de știri
0