Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Europa nu a mai văzut așa ceva: Va fi infernul pe pământ

© Sputnik / Miroslav RotariЖара
Жара - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Alertă meteo în Europa, în unele regiuni temperatura aerului va depăși chiar și 50 de grade Celsius.

CHIȘINĂU, 3 aug — Sputnik. După ploile torențiale care au făcut ravagii în ultimele săptămâni și incendiile care au cuprins țările scandinave, dar și zone extinse din Grecia, meteorologii nu au vești prea bune pentru perioada următoare, scrie digi24.ro.

Bătrânul Continent este cuprins de un val de caniculă extremă, iar temperaturile ar putea urca și până aproape de 50 de grade Celsius în unele zone ale Peninsulei Iberice, arată Severe Weather.

Caniculă - Sputnik Moldova
Pronosticuri îngrozitoare: Arșița va ucide tot mai mulți oameni

În vestul Spaniei și sudul și centrul Portugaliei temperaturile au urcat deja la valori de peste 40 de grade Celsius, cu unele locuri în care s-au atins temperaturi de până la 47 de grade Celsius.

Meteorologii avertizează că valul de caniculă extremă va continua până duminică și că în acest interval temperaturile se vor situa între 45 și 50 de grade Celsius, ceea ce ar putea provoca grave incendii de vegetație.

Vineri, 3 august, este de așteptat ca în sud-vestul Spaniei temperaturile să fie cuprinse între 44 și 46 de grade Celsius, în timp ce în sudul și centrul Portugaliei ele se vor situa între 45 și 49 de grade.

Și în Republica Moldova vom avea, săptămâna aceasta, temperaturi generoase. Vineri, mercurul în termometre va ajunge până la 30 de grade Celsius, iar în zilele următoare valorile termice maxime vor urca până la 33…34 de grade. Vremea va fi toridă până săptămâna viitoare, iar șansele de precipitații sunt minime.

Fluxul de știri
0