Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum ar putea Donald Trump să ajungă la un compromis cu Vladimir Putin

© SputnikВиктор Жук
Виктор Жук - Sputnik Moldova
Abonare
Politologul Victor Juc spune că relațiile dintre Statele Unite ale Americii și Federația Rusă ar putea fi îmbunătățite.
Cum ar putea Donald Trump să ajungă la un compromis cu Vladimir Putin

Donald Trump ar putea ajunge la un compromis cu Vladimir Putin, iar Siria este țara care ar putea apropia statele celor doi lideri politici. Declarația aparține politologului Victor Juc și a fost făcută la emisiunea „Atitudini” de la Radio Sputnik Moldova. Potrivit expertului, interesul comun al SUA și Rusia față de mandatul lui Bashar Al-Assad ar putea apropia aceste state.

„Donald Trump a anunțat deja că a vrut să retragă toată prezența militară din Siria, înainte de acele atacuri chimice, care au conservat prezența și mai mult a militarilor americani. Și Putin vrea să nimicească Statul Islamic din Siria. Deci, cei doi au un scop comun. Vladimir Putin vrea ca Siria să fie guvernată în continuare de Bashar Al-Assad, iar Donald Trump este mai degrabă indiferent. El ar accepta, fie Bashar Al-Assad, fie o guvernare din partea opoziției. Asta, comparativ cu țările europene care nu ar accepta nici în ruptul capului ca Bashar Al-Assad să conducă în continuare Siria", a declarat Victor Juc pentru Radio Sputnik Moldova.

Amintim că luni, 16 iulie, Vladimir Putin s-a întâlnit cu Donald Trump la Helsinki. Întrevederea dintre cei doi a durat douăă ore și a fost urmată de o conferință de presă.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0