Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Politolog: Cum se vor schimba în viitorul apropiat relațiile Chișinău - Bruxelles

© Photo : AgoraMoldova UE
Moldova UE - Sputnik Moldova
Abonare
Cum se vor reflecta alegerile în Parlamentul European asupra proceselor de integrare europeană a Moldovei și a relațiilor acesteia cu UE? Iată ce crede analistul politic Corneliu Ciurea.

CHIȘINĂU, 3 aug — Sputnik. Alegerile în Parlamentul European vor avea loc la sfârșitul lunii mai 2019, după care relațiile dintre Moldova și UE se vor schimba într-o oarecare măsură, susține politologul Corneliu Ciurea.

Departamentul de Stat al SUA - Sputnik Moldova
Ciurea: Moldova nu se grăbește să îmbrățișeze valorile europene

„Structura UE care are cea mai critică atitudine față de Moldova este Parlamentul European. Iar componența acestuia, după cum și este de așteptat, se va modifica semnificativ. Vor fi mai mulți populiști sau, cum li se mai zice, naționaliști, adversari ai imigrației. Iar după asta, Uniunea Europeană își va construi în alt mod relațiile cu noi", a declarat Ciurea.

Mai mult pragmatism și mai puține promisiuni exagerat — anume așa va deveni, în opinia analistului, dialogul dintre Chișinău și Bruxelles.

„Relațiile se vor construi pe o bază mai pragmatică. Cel mai probabil, ne vor spune direct că în viitorul apropiat nu va urma nici o apropiere. Totodată însă vor pune condiții clare, dar realizabile. Iar relațiile noastre vor intra pe un făgaș normal, fără mari așteptări și de o parte, și de alta", a concluzionat politologul.

Fluxul de știri
0