Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Culmea tupeului: Un bărbat a vrut să treacă frontiera fără a prezenta pașaportul

© Sputnik / Мирослав РотарьТаможенный пункт Кагул-Оанча
Таможенный пункт Кагул-Оанча - Sputnik Moldova
Abonare
Un bărbat din Chișinău a vrut să meargă în Ucraina fără pașaport.

CHIȘINĂU, 3 aug — Sputnik. Un tânăr originar din Chișinău a vrut să treacă frontiera de stat fără acte de călătorie. Acesta a venit la vama Tudora și a încercat să intimideze angajatul Poliției de Frontieră. Acesta i-a spus că în caz de nu-i permite ieșirea din țară, va trece fraudulos hotarul. 

Проверка автомобиля - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce vei păți la vamă dacă în bagaj vei avea cumpărături de peste 300 de euro

Cercetările adiționale au scos la iveală că persoana în cauză nu este la prima sa abatere de la lege, fiind anterior cercetat pentru aceeași ilegalitate. Mai mult, bărbatul este consumator de droguri și alcool. Bărbatul are 26 de ani și era pasager într-un autocar. În cadrul controlului de rigoare, nu a putut prezenta un document care i-ar fi autorizat trecerea frontierei de stat.

La audieri tânărul a precizat că intenționa să ajungă în Ucraina, pentru a-și găsi un loc de muncă. Acesta a recunoscut că știa că are nevoie de pașaport pentru a trece vama, dar s-a gândit că va putea să se facă neobservat. Pentru a fi siguri că persoana nu-și va pune planul în acțiune, traversând în mod fraudulos granița, polițiștii de frontieră i-au asigurat transportul acestuia în municipiu Chișinău.

Poliția de Frontieră recomandă tuturor celor care au planificate călătorii peste hotare să verifice din timp prezența documentelor de călătorie, statutul și valabilitatea acestora. La fel, solicităm disciplină și conformare la regulile de aflare sau traversare a frontierei de stat.

Fluxul de știri
0