Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce vei păți la vamă dacă în bagaj vei avea cumpărături de peste 300 de euro

© SputnikПроверка автомобиля
Проверка автомобиля - Sputnik Moldova
Abonare
Bunurile importate de către persoanele care călătoresc în țări terțe, care depășesc limita de 300 de euro în cazul transportului terestru şi de 430 euro în cazul celui aerian și maritim, vor fi impozitate

CHIȘINĂU, 20 ian – Sputnik. Cetățenii Republicii Moldova care vor face cumpărături peste hotarele țării ce vor depăși valoarea de 300 de euro și 430 de euro, vor plăti impozit în bugetul Republicii Moldova. Această prevedere se conține în Politica fiscală și vamală pentru anul 2018, elaborată de Ministerul Finanțelor.  

Bancnote cu nominalul de 50 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În anul 2018, impozitele și taxele vor crește

”(…) Bunurile aflate în bagajele personale ale călătorilor care vin dintr-o ţară străină sunt scutite de T.V.A la import, cu condiţia ca acestea să nu fie introduse în scopuri comerciale şi valoarea acestora să nu depășească 300  de euro de persoană”, se menționează în document.  

Totodată, în cazul călătorilor care folosesc transportul aerian şi al celor care folosesc transportul maritim, pragul financiar pentru bunurile aflate în bagajele personale ale călătorilor este de 430 de euro.

Taxa pe valoarea adăugată este un impozit indirect suportat de consumatorul final al bunului/serviciului respectiv.

Fluxul de știri
0