Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vă este frică de mersul cu avionul? Iată soluţia!

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Trecere la banca de fotografiiПассажиры в самолете авиакомпании "Аэрофлот"
Пассажиры в самолете авиакомпании Аэрофлот - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Cum puteţi fi ajutat să depăşiţi frica de călătoria cu avionul? Soluţia ne-o oferă un grup de cercetători francezi.

BUCUREŞTI, 27 iul — Sputnik, Doina Crainic. Ce ne poate ajuta să depăşim frica de călătoria cu avionul? În afară de sedative, putem apela, evident, la muzica relaxantă şi aromele calmante.

Самолет - Sputnik Moldova
Societate
În perioada vacanței, un zbor cu avionul poate să vă aducă în buzunar 600 de euro

Un grup de cercetători francezi au creat un software inedit care combină aceste două „ingrediente" care ajută persoanele care suferă de anxietate în avion.

Cercetătorii de la Institutul Politehnic Național din Toulouse au creat un software care ne poate ajuta să înfrângem teama de avion, potrivit presei franceze citate de Sputnik France.

Este vorba de o cască specială, prevăzută cu căști care difuzează muzică liniștitoare și cu un mini-aparat care răspândeşte arome relaxante, inclusiv de lavandă, mentă sau portocale.

Pasagerii pot purta căştile în timpul perioadelor celor mai stresante ale zborului, cum sunt decolarea şi aterizarea.

Casca specială este încă în dezvoltare, dar va fi lansată în luna iulie la Euro Science Open Forum, care va avea loc la Toulouse.

Orice pasager va putea folosi această casca, cu excepția celor care sunt alergici la ingredientele utilizate. De asemenea, din acest motiv, aromele relaxante nu vor fi difuzate în întreaga cabină de pasageri.

Fluxul de știri
0