Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bilanțul șocant al perchezițiilor CNA: Iată ce sume au încasat medicii de la pacienți

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
CNA face bilanțul percheziţiilor în dosarele „Tomograf 1" şi „Tomograf 2": medicii i-au jăcmănit pe pacienți de milioane de lei.

HIȘINĂU, 3 aug — Sputnik. Ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie au ridicat ieri aproximativ un milion 500 de mii de lei în urma percheziţiilor desfăşurate în cadrul dosarului Tomograf 2. Banii au fost găsiţi atât în birourile de serviciu ale unor medici de la Secţia radiologie şi imagistică din cadrul Institutului Mamei şi Copilului, cât şi în safeul metalic depus într-o bancă comercială din capitală pe numele şefului Secţiei menţionate.

Мужчина в наручниках после задержания полицией - Sputnik Moldova
Societate
Om Emerit din Moldova, autorul schemei de estorcare a banilor de la pacienți

Astfel, în caseta bancară au fost găsiţi 761 600 de lei, 24 300 de euro, 1000 de dolari, dar şi articole din aur. Până la stabilirea provenienţei acestora, procurorii vor cere judecătorului de instrucţie aplicarea sechestrului.

Totodată, la demersul CNA şi al procurorilor anticorupţie, au fost aplicate mai multe sechestre pe dosarul „Tomograf 2" în care sunt vizaţi medici de la Centrul republican de diagnostică medicală. În acest dosar, au fost sechestrate circa șapte milioane de lei, în diferită valută, un bun imobil şi două automobile.

În ambele cauze, medicii de la CRDM şi de la Institutul Mamei şi Copilului sunt cercetaţi penal pentru corupere pasivă şi abuz în serviciu. Dacă vor fi găsiţi culpabili de comiterea acestor infracţiuni, ei riscă până la 10 ani de închisoare, privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe o perioadă de până la 10 ani şi o amendă în mărime de 400 000 de lei.

"Tâmpiți" și "normali" — așa îi calificau pe pacienți medicii reținuți de CNA>>>

Amintim că ofițerii CNA și procurorii anticorupție au efectuat ieri perchezițiile la Institutului Mamei și a Copilului din Capitală în cadrul unui dosar de corupție.

Luni, CNA a făcut percheziţii și în secţia Radiologie şi Tomografie Computerizată a Centrului Republican de Diagnosticare Medicală. Paisprezece persoane sunt bănuite de corupere pasivă şi abuz în serviciu.

1/5
CNA, dosarul "Tomograf"
2/5
CNA, dosarul "Tomograf"
3/5
CNA, dosarul "Tomograf"
4/5
CNA, dosarul "Tomograf"
5/5
CNA, dosarul "Tomograf"
1/5
CNA, dosarul "Tomograf"
2/5
CNA, dosarul "Tomograf"
3/5
CNA, dosarul "Tomograf"
4/5
CNA, dosarul "Tomograf"
5/5
CNA, dosarul "Tomograf"
Fluxul de știri
0