Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deputații au un concediu la care visează mulți angajați din Moldova

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
La începutul lunii septembrie, deputații își vor relua activitatea în organele de lucru ale Parlamentului.

CHIȘINĂU, 2 aug – Sputnik. Sesiunea de toamnă a Parlamentului va începe pe data de 3 septembrie 2018, potrivit unei dispoziții semnate de președintele Parlamentului, Andrian Candu.

La începutul lunii septembrie, deputații își vor relua activitatea în organele de lucru ale Parlamentului. De asemenea, convocarea Parlamentului în ședință plenară se va efectua la propunerea Biroului permanent al Parlamentului, după pregătirea proiectului ordinii de zi.

Андриан Канду - Sputnik Moldova
Politică
Regretul lui Andrian Candu: Ce nu a putut să facă Parlamentul, dar trebuia să o facă

Concediul este acordat deputaților, de regulă, în timpul vacanţei de Crăciun şi a vacanţei de vară, în temeiul prevederilor din Legea despre statutul deputatului în Parlament și Regulamentul Parlamentului. Concediul anual plătit se acordă deputaților pe o durată de 36 de zile lucrătoare, luându-se drept bază săptămâna de muncă de 6 zile.

Concediul anual plătit pentru majoritatea angajaților din Moldova are o durată de 28 de zile calendaristice. 

Regulamentul Parlamentului prevede că sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie.

Sesiunea de primăvară s-a încheiat pe data de 27 iulie.

Fluxul de știri
0