Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Politolog: Turcia ar putea părăsi NATO

© REUTERS / INTS KALNINSNATO
NATO - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Finanțelor din SUA a introdus sancțiuni împotriva ministrului Justiției Turciei, Abdulhamit Gul, și ministrului de Interne al acestei țări în legătură cu scandalul răsunător al pastorului Andrew Brunson. Celor doi miniștri le este interzisă intrarea în SUA, iar activele lor americane urmează să fie înghețate.

CHIȘINĂU, 2 aug — Sputnik. Vladimir Șapovalov, politolog, director adjunct al Institutului de Istorie și Politică al Universității Pedagogice din Moscova, a menționat pentru Sputnik că, în opinia sa, această situație este una cu adevărat stranie, ba chiar absurdă.

„Este un exemplu elocvent de politică absolut iresponabilă, deoarece efectele negative ale acestor acțiuni ale SUA vor fi enorme, iar pe cele pozitive, sincer vorbind, nu le văd defel. Este vorba despre faptul că, probabil, pentru prima dată de când există sistemul modern de relații internaționale, SUA introduc sancțiuni contra miniștrilor unui stat aliat", a explicat politologul.

Acesta este convins că astfel de acțiuni din partea SUA pot face ca Turcia să se îndepărteze și mai mult de Occident, inclusiv până la ieșirea țării din NATO.

Fluxul de știri
0