Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Coșmar: În unele zone din Europa, temperatura aerului va atinge 50 de grade Celsius

© Sputnik / Rodion ProcaArsiță
Arsiță - Sputnik Moldova
Abonare
Alertă meteo în Europa, în unele regiuni temperatura aerului va depăși 50 de grade Celsius în zilele următoare.

CHIȘINĂU, 31 iul — Sputnik. După ploile torențiale care au făcut ravagii în ultimele săptămâni și incendiile care au cuprins țările scandinave, dar și zone extinse din Grecia, meteorologii nu au vești bune pentru următoarele zile, scrie digi24.ro.

Bătrânul Continent va fi cuprins de un val de caniculă extremă, iar temperaturile vor urca până aproape de 50 de grade Celsius în unele zone ale Peninsulei Iberice, arată Severe Weather.

Vasile Șarban - Sputnik Moldova
În curând vom avea noi soiuri de fructe și legume: Încălzirea globală e de vină

În vestul Spaniei și sudul și centrul Portugaliei temperaturile au urcat la valori de peste 40 de grade Celsius, cu unele locuri în care s-au atins temperaturi de până la 47 de grade Celsius.

Meteorologii avertizează că valul de caniculă extremă va continua până duminică și că în acest interval temperaturile se vor situa între 45 și 50 de grade Celsius, ceea ce ar putea provoca grave incendii de vegetație.

Vineri, 3 august, este de așteptat ca în sud-vestul Spaniei temperaturile să fie cuprinse între 44 și 46 de grade Celsius, în timp ce în sudul și centrul Portugaliei ele vor fi situate între 45 și 49 de grade.

Și în Republica Moldova vom avea, săptămâna aceasta, temperaturi generoase. Ziua mercurul în termometre va ajunge până la +32 de grade Celsius. Vremea va fi caniculară, dat fiind că nu va ploua, poate doar cu excepția serii zilei de astăzi.

Fluxul de știri
0